De azi, echipa fanion a Aradului se apucă din nou de treabă pentru un retur al ligii secunde sub semnul austerității. După primul val de „divorțuri” din toamnă, ur­mează un al doilea conform politicii „low-cost” anunțată de conducerea „roș-albă”. E greu de crezut că unii fotbaliști vor accepta diminuarea consistentă a salariilor, astfel că e de așteptat ca lotul să sufere destule modificări în această iarnă.
Juniorul săptămânii propus la antrenamentele primei echipe
În primă fază, „garnitura” se va subția și numeric, prilej pentru unii juniori ai clubului să profite.  „Ne-am bucura ca măcar doi-trei dintre băieți să facă saltul la prima echipă, iar auspiciile sunt favo­rabile pentru ei. Există marele avantaj că antrenorii primei echipe cunosc bine jucătorii noștri și pot să aleagă fără a ne mai întreba pe noi, antrenorii de la «satelit», evitându-se astfel orice alte discuții. Totuși, am avea și noi o propunere de făcut celor de la prima echipă și anume aceea de a lua săptămânal, la antrenamente, fotbalistul propus de noi în funcție de cum înțelege acesta să mun­cească într-un ciclu de pregătire săptămânal. Dar, aceasta e mai degrabă o inițiativă pe care încă nu am apucat să o discutăm cu Cristi Todea și colegii săi, ar fi un fel de bonus pentru unul dintre fotbaliștii tineri ai clubului care se antrenează cel mai bine dintre toți. În tot răul e și un bine. Dacă tot am ratat calificarea în Liga Elitelor și am ieșit din Cupa României, jucătorii noștri sunt oricând la dispoziția primei echipe și am vrea să fie cât mai mulți. Nu cred că vom avea probleme în a ne câștiga seria în campionatul republicanilor și a ne califica la turneul final indiferent de formula de echipă pe care o vom alinia. Apoi, bineînțeles, avem în plan și câștigarea titlului”, spune Mihai Petcuț, antrenor al UTA-ei Under 19, alături de Costel Bogoșel, Adi Ungur și Sandu Țamboi. Gruiescu, Sabău, L. Bodri, T. Bodri, Faur, Mureșan sau Creța au fost juniorii utiști care au luat parte deja la antrenamentele echipei mari toamna trecută, fie că aceasta a fost pregătită de Mihalcea sau Todea.
Vor să-i califice pe „puștii” lui Gaica în Champions League!
Cum sezonul la Juniori A este în mare parte compromis, utiștii își fac planuri pentru stagiunea următoare. „Fiindcă ne bazăm în special pe jucători născuți în anul 2000, de abia din vară încolo vom juca la categoria noastră de vârstă și ar trebui să fim capabili să mergem până la capăt în Liga Elitelor. Visul nostru este să câștigăm competiția și să le oferim posibilitatea celor de la 2001, care au o generație foar­te bună să joace în Champions League în 2019. O să facem tot ce ne stă în putință să reușim acest lucru, ar fi un lucru excelent pentru clubul UTA să joace în cea mai tare competiție rezervată juniorilor”, a mai spus Petcuț.
Au în plan două achiziții
Echipa de juniori mari ai clubului se va reuni pe 16 ianuarie, când ar putea avea în pregătiri doi jucători noi. „Suntem în discuții pentru un număr 10 de la Alba Iulia și un fotbalist cu profil defensiv, polivalent, de la Oradea. Vorbim despre jucători născuți în anul 2000, ar fi două achiziții utile pentru noi în special în perspectiva sezonului viitor”, ne-a mai dezvăluit Petcuț. Deocamdată, „roș-albii” nu au fixat un cantonament, iar dacă nu vor exista fonduri pentru unul la munte sau Băile Felix, se va opta pentru o pregătire semi-centralizată pe plan local. Există deja și un program de amicale, cu mențiune că acesta ar mai pu­tea suferi modificări.

Recomandările redacției