petcutDeși a obținut o remiză în fața unei formații dintr-un eșalon superior, Sebișul era considerată echipa mai bine pregătită, care peste o săptămână debutează în noul sezon în deplasarea dificilă de la Sănătatea Cluj. În comparație cu UTA, care și-a adunat jucătorii din toate zările fără a face o selecție strictă și care s-a antrenat în condiții speciale dictate de problemele grave de la nivelul conducerii, Naționalul emitea ceva mai multe pretenții de la amicalul de ieri-dimineață și asta recunoaște și antrenorul echipei.
Nu de puține ori, Mihai Petcuț a încercat să-și trezească cu indicații și chiar reproșuri elevii de pe margine, dar nu prea a reușit.
„Nu prea mi-a plăcut ce am văzut la echipa mea. În primul rând, a fost lipsă de concentrare și nu știu exact motivul. Poate, că s-au gândit mai degrabă la cele două zile libere ce urmează și mai puțin la meciul cu UTA. Nu am avut viteză de joc, nici posesia nu ne-a aparținut și jucătorii mei au cam ajuns cu întârziere la balon. A fost un amical care ne aduce cu picioarele pe pământ, iar pe mine mă pune – oarecum – în încurcătură. Au fost titulari și aproape toți jucătorii veniți de pe bancă care nu preau m-au convins și trebuie să mă gândesc bine pe care dintre ei să-i aleg pentru meciul de la Cluj. În afară de cei doi portari, Șoltesz și Merșca de care am fost  pe deplin mulțumit, dar și alți patru-cinci jucători de câmp, nu pot să spun că sunt prea încântat. Am timp o săptămână să repar ce s-a greșit astăzi”, a precizat tehnicianul „alb-albaștrilor”.
Indirect, acesta a comentat și prestația adversarilor din Calea Aurel Vlaicu: „Au avut o agresivitate în marea ei parte pozitivă, nu prea am întâlnit asta până acum la UTA și asta m-a surprins plăcut. Am avut parte de amicalul pe care mi l-am dorit, cu un adversar ce ne-a pus probleme, în ciuda faptului că jucătorii sunt neplătiți sau veniți la echipă de foarte puțin timp”.
Imediat după ultimul fluier al arbitrului Mircea Ardelean, Pecuț s-a dus glonț la spital, pentru a se asigura că fundașul său, Ovidiu Morariu, ieșit pe targă după un contact cu un adversar, este bine. Acesta suferise o comoție forte, iar medicii l-au externat după ce i-au recomandat 5 zile de pauză totală.

Recomandările redacției