Poate cu excepția celor de la Național Sebiș, celelalte divizionare terțe arădene și-au depășit condiția în prima parte a sezonului. Între ele, Cermeiul a oferit cea mai mare surpriză prin clasarea pe locul 2 la finalul unui tur în care a bifat șapte succese din 8 meciuri.
Cele 3 puncte distanță față de liderul din Lipova pot fi recuperate fără probleme de teamul din Țara Sămădăilor, care – însă – întârzie să-și facă o strategie clară pentru retur. Se poate merge chiar și pe o reîntinerire a lotului, deși acesta are deja o medie destul de redusă. „Cu toate că în vară mulți «cunoscători» ne dădeau întorși în fotbalul județean, am reușit să facem o echipă ce a pornit perfect din prima etapă, avertizând asupra problemelor celor de la Reșița, după care am avut evoluții oscilante până când s-a reușit omogenizarea echipei. A doua jumătate a turului a fost de vis, iar rezultatele obținute ne-au dus până pe un onorant loc doi. Victoria din ultima etapă de la Cugir ne-a pus serios pe gânduri cu privire la ce am putea realiza în returul campionatului. După primele cinci etape ale returului, dacă începem bine, cred că am putea ajunge chiar în fruntea seriei. Nu știu dacă Cermeiul ar putea promova în Liga a II-a, dar sunt sigur că am putea termina pe locul 1. Depinde doar de noi, de jucători și staful tehnic, dar și dacă am primi un sprijin financiar mai mare. Până în ianuarie, când începem pregătirea, vom vedea exact ce vom putea face și ce obiectiv ne vom putea propune pentru retur”, susține Petre Bulza. Președintele „roș-albilor” spune că are toată considerația pentru actorii primei părți a campionatului. „Țin să le mulțumesc băieților, antrenorilor și staffului administrativ pentru dăruiere și pentru că au scris istorie la Cermei. După cum am mai declarat, pentru o comună cum este Cermeiul, fiecare meci în Liga
a III-a este un motiv de sărbătoare. Iar să fim pe podium este un motiv de mândrie pentru toată comunitatea. Le mulțumesc lor, comunității din Cermei, suporterilor care ne apreciază și ne încurajează meci de meci, Consiliului Local și domnului primar Vesa care ne susțin financiar și alături de care vrem să facem lucruri frumoase și în continuare. Am mai avut alături multe societăți comerciale, dar și persoane fizice precum Sandu Leah, Ghiță Stan sau Florin Dehelean. Le mulțumesc și lor, dar și altor prieteni și colaboratori, sper să-i avem alături și în retur”, a mai spus șeful „sămădăilor”. După prestațiile din prima parte a sezonului, mulți dintre componenții echipei cermeiane au oferte de la alte grupări, dar: „Nu credem că e cineva care dorește să plece cu adevărat de la Cermei. Am format o adevărată fa­milie aici, uneori câteva sute de lei în plus la salarii nu sunt la fel de importante ca atmosfera bună pe care o avem noi la Cermei. Noi ținem la toți jucătorii noștri, am vrea să continuăm împreună această poveste. Dar mai puțin de fotbal în aceste zile, ci aș vrea să le transmitem tuturor cermeianilor, arădenilor, un An Nou și mai bun ”, a adăugat Petre Bulza.
Gloria Lunca Teuz Cermei începe campania de primăvară cu o deplasare de risc maxim, la Reșița.

Recomandările redacției