Conform așteptărilor, echipa lui Dacian Nastai le-a dat o replică bună utiștilor în cadrul primei etape a Ligii Elitelor Under 19.
Pe arena din Sânicolau Mic, LPS Satu Mare a dominat destul de clar prima jumătate de oră a confruntării și au și deschis tabela prin Onea. Atacantul oaspeților a pri­mit o pasă peste apărare de la Nagy și l-a executat pe Stanciu din situație de unu la unu. Arădenii și-au revenit spre finalul reprizei și, după câteva acțiuni bune, au izbutit egalarea. Toma i-a pasat pe culoar lui Petre, iar atacantul primei echipe l-a executat pe Moroz cu un șut la colțul lung din 14 metri (min. 36). 1-1, scor la pauză.
Utiștii au început în atac re­priza secundă, iar internaționalii Under 19 pentru acțiunea din Finlada au conlucrat la golul doi. D. Lazăr a trimis o pasă lobată, Adi Petre a preluat în careu, a pătruns până în 11 metri lateral stânga și a trimis elegant pe lângă Moroz: 2-1 (min. 54). A urmat apoi un joc pe contre, cu destule greșeli de transmitere a balonului de-o parte și de cealaltă, așa că nu au mai fost multe ocazii de gol. Doar pe final, Stanciu a avut treabă la șutul lui Ciocan de la 25 de metri, iar Santai a reluat cu capul peste după un corner. De partea cealaltă, Țurcanu a „înălțat zmeul” din numai 4 metri după așezarea în fața porții a lui Varga.
S-a încheiat 2-1 și UTA Under 19 a început cu dreptul noua ediție a Ligii Elitelor. „Victoria este importantă în special pentru moral, căci, în rest, trebuie să recunoaștem că jocul încă suferă și, din păcate, cred că va mai suferi o perioadă. Încă suntem la un nivel moale, cei de la Satu Mare au avut o agresivitate mai mare decât noi, deși, atât eu, cât și Cristi Păcurar, le-am atras atenția jucătorilor noștri să nu ne lăsăm surprinși. Am încercat de prea multe ori să ieșim cu posesie din apărare, nu am prea reușit, iar adversarul a recuperat rapid mingea și de acolo din două-trei pase în adâncime au fost foarte periculoși. De altfel, dintr-o astfel de fază au și reușit să marcheze, deși revin și vă spun că le-am explicat băieților noștri că în fot­­bal pasa în adâncime e cea mai periculoasă pentru propria-ți poartă. Sperăm să progresăm de la meci la meci, atât ca echipă, cât și ca individualități. Se știe că obiectivul numărul unu este promovarea câtor mai mulți jucători la prima echipă, iar, dacă se poate, normal că ne dorim și o clasare cât mai bună în campionatul Elite”, a explicat Dan Oprescu, unul dintre tehnicienii UTA-ei II, alături de Cristian Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.
Formații:
UTA: Stanciu – Iova, D. Lazăr, Rogojan, Copaci – Vasile, Brăniș­teanu (85 Țurcanu) – Pop, Toma (68 Varga), Mandache (7 Mager, 82 Gabor) – Petre.
LPS Satu Mare: Moroz – Cătuna, Oltean, Santai, Părnău – Micaș, Cu­baș, Nagy, Ciocan – Onea, Topan. Au mai jucat: Szekely, Hajer, Levay.
Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Florin Argatu (Timişoara), Denis Mihăescu (Timişoara). Rezervă: Alexandru Manea (Timişoara).

Recomandările redacției