Previziunile au fost corecte. România și Franța nu și-au făcut rău în ultimul meci al Grupei C de la Euro Under 21 și merg braț la braț în semifinale. Joi, la ora 19, „tricolorii” mici întâlnesc Germania, la Bologna, iar „cocoșul galic”, Spania, la Reggio Emilia (ora 22). Mai mult, echipa națională de tineret a României și-a luat biletele și pentru Olimpiada de la Tokyo, acolo unde au șanse mari să joace și arădenii Dennis Man și Adi Petre, fiindcă se vor încadra în vârstă și în 2020.  De-a lungul istoriei, România a mai evoluat la JO 1924 (Paris), JO 1956 (Helsinki) şi JO 1964, tot la Tokyo.

Revenind la partida cu francezii, Mirel Rădoi i-a lăsat pe bancă pe ambii fotbaliști crescuți de Atletico și lansați de UTA. Titular în succesele, 4-1 și 4-2, cu Croația, respectiv Anglia, Man a fost nu a jucat deloc, în timp ce Petre a intrat pe teren în ultimele 10 minute ale unui meci în care s-a jucat puțin fotbal datorită rezultatului perfect pentru ambele combatante.

Nici în restul timpului regulamentar nu au fost ocazii mari de gol. Poate, istoria confruntării se putea scrie altfel dacă VAR-ul ar fi intervenit  la îmbrânceala lui Amian asupra lui Cicăldău, dar așa meciul a curs spre un rezultat alb, ce elimină din cursă gazda competiției, Italia.

Un rol important în obținerea acestui rezultat de excepție pentru fotbalul românesc l-au avut și cei aproximativ 10 mii de români care au făcut o atmosferă de poveste pe arena „Dino Manuzzi” din Cesena.

Formații:

Franța: 23. Bernardorni – 2. Amian, 4. Konate, 5. Upamecano, 15. Sarr – 21. Ntcham, 6. Tousart-cpt, 10. Guendouzi, 20. Thouram (7. Del Castillo 84)- 11. Mateta, 12. Ikone (22. Reine-Adelaide 84) . Selecționer: Sylvain Ripoll

România: Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 18. Rus, 2. Boboc – 16. Nedelcu, 17. Cicâldău (21. Băluță 59) – 22. Olaru (14. Dragomir 72), 10. Hagi, 7. Coman – 9. Pușcaș (11. Petre 83). Selecționer: Mirel Rădoi

Arbitru: Georgi Kabakov (BUL); Asistenți: Martin Margaritov (BUL) și Divan Valkov (BUL). Al patrulea oficial: Bobby Madden (SCO)

Recomandările redacției