UTA a învins, miercuri, cu 2-1 echipa LPS Satu Mare în Campionatul Național Liga Elitelor Under 19. Atacantul Adrian Petre a marcat ambele goluri ale arădenilor, continuând astfel seria excelentă începută de la seniori. Sâmbăta trecută, tânărul vârf de atac a semnat golul care a adus primei echipe de la UTA victoria de la Snagov, în fața Metalului Reșița.
„Sunt bucuros că pot juca oriunde sunt chemat – la prima echipă, la Elite sau la lotul național de juniori. E cel mai important la această vârstă.. Dacă marchez, cu atât mai bine, e meseria mea, e datoria mea, încerc să-mi fac treaba cât mai bine acolo unde sunt”, a afirmat Petre, care se ține de promisiunea făcută după ce UTA a câștigat Supercupa Elite U 19, în luna iunie. „Au fost atunci două meciuri foarte bune (n.a. Cupa României și Supercupa), era important să câștigăm, nu doar să fim prezenți. Știu de ce sunt capabil, cu cât primesc mai multă încredere, cu atât sunt mai încrezător în forțele proprii. Mă voi agăța de orice și sper să nu dezamăgesc antrenorii când apelează la mine”, a adăugat atacantul, care s-a alăturat, miercuri, lotului național U 19 pentru o acțiune în Finlanda, alături de un alt utist, fundașul Dennis Lazăr.
Adi Petre nu va fi în efectivul arădean pentru confruntarea cu Mioveni, dar Cristi Todea i-a trimis un mesaj de susținere: „El își dorește să progreseze, e important pentru el să profite și de echipa națională. Va fi alături de noi după aceea și sunt convins că ne va ajuta”.
Și Dan Oprescu, unul dintre antrenorii UTA-ei II, a subliniat calitatea lui Petre, care – practic – a ținut punctele la Arad în prima rundă a campionatului Under 19 Elite cu „dubla” reușită în fața celor de la LPS Satu Mare. „E un fotbalist bun, de prima echipă, probabil că este singurul meci când el a venit la noi. E greu de crezut că ne va mai ajuta la Elite în această toamnă. Dar, va trebui să ne descurcăm cum putem și mă refer în special la forța colectivă”, a menționat fostul mijlocaș.

Recomandările redacției