Un număr de 500 de copii arădeni vor avea parte de o petrecere pe 1 Iunie, la Căsoaia. Programul evenimentului este unul atractiv și cuprinde ateliere pe pictură de faţă, teatru de păpuşi, concursuri de dans. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Arad, prin centrul Cultural Judeţean.

Cei mici se vor putea înscrie la atelierele de împletit nuiele, olărit, confecţionare de păpuşi de cânepă și la lecţiile demonstrative de utilizare a războiului de ţesut. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de „Cufărul Magic” al lui Sorin Dorobanţu şi de baloane prinse în jurul locației.

În cadrul evenimentului „Jocurile copilăriei” vor fi premiaţi şi câştigătorii concursului „De la meșteșug la artizanat eco”, organizat de Centrul Cultural Județean Arad în şcolile din judeţ, în perioada aprilie – mai. Concursul a fost dedicat copiilor din clasele a V – VII şi a urmărit punerea în valoare a creativității acestora prin confecţionarea de ornamente şi obiecte de artizanat din materiale reutilizate pe care, de obicei, le aruncăm sau despre care, de cele mai multe ori, credem că nu mai pot avea utilitate.

„Ne-am dorit o activitate deosebită care să devină o amintire plăcută pentru toţi copiii care vor veni la Căsoaia de 1 iunie”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Desigur, copiii vor fi încurajaţi să urce pe scenă, să spună poezii şi să cânte. Alături de ei se va afla Clasa de Fanfară de la Buteni, coordonată de prof. Dan Miculiţ. Tot cu această ocazie va avea loc şi lansarea cărţii „Corpul Omenesc”, scrisă de Dan Pârvulescu.

 

 

Recomandările redacției