Liga Aleșilor Locali ai Partidului Națio­nal Liberal își exprimă totalul dezacord și îngrijorare referitoare la modul în care a fost construit bugetul pentru anul 2018.
După cum a precizat săptămâna trecută Petru Antal, membru în Biroul Permanent Național al LAL, PSD își încalcă propriul program de guvernare votat în Parlament, în care se prevedea cota de 100% din impozitul pe venit care să rămână la bugetele administrațiilor pu­blice locale.
„Parlamentarii liberali au reamintit Guvernului PSD-ALDE promisiunea din campania electorală și au susținut amendamente în acest sens, care au fost votate în Comisia de Buget-Finanțe, dar au fost respinse la vot. Majoritatea parlamentară pur și simplu nu este interesată de situația dispe­rată în care împinge sute de administrații locale din țară, punându-le în pericol chiar și funcționarea. De asemenea, Guvernul calcă în picioare programele de dezvoltare ale admi­nistrațiilor publice locale și îi pune în situația de a nu putea implementa programele aflate în derulare”, a declarat Petru Antal, președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL Arad.
Primarul orașului Pecica consideră că PSD și ALDE nu respectă principiul autonomiei locale, încălcându-se astfel Carta Europeană a Autonomiei Locale ratificată de România în 1997. PNL, prin grupurile parlamentare și Liga Aleșilor Locali, urmând să lupte prin toate mijloacele democratice pentru apărarea autonomiei locale și pentru finanțarea corespunzătoare a administrațiilor localei, dacă va fi cazul, sesizând derapajele Guvernului către toate Instituțiile Europene: Comisia Europeană, Comitetul European al Regiunilor, dar și Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.
(G.C.)

Recomandările redacției