Petru Antal: „PSD și ALDE pun în pericol finanțarea administrațiilor locale”

0
254

Liga Aleșilor Locali ai Partidului Națio­nal Liberal își exprimă totalul dezacord și îngrijorare referitoare la modul în care a fost construit bugetul pentru anul 2018.
După cum a precizat săptămâna trecută Petru Antal, membru în Biroul Permanent Național al LAL, PSD își încalcă propriul program de guvernare votat în Parlament, în care se prevedea cota de 100% din impozitul pe venit care să rămână la bugetele administrațiilor pu­blice locale.
„Parlamentarii liberali au reamintit Guvernului PSD-ALDE promisiunea din campania electorală și au susținut amendamente în acest sens, care au fost votate în Comisia de Buget-Finanțe, dar au fost respinse la vot. Majoritatea parlamentară pur și simplu nu este interesată de situația dispe­rată în care împinge sute de administrații locale din țară, punându-le în pericol chiar și funcționarea. De asemenea, Guvernul calcă în picioare programele de dezvoltare ale admi­nistrațiilor publice locale și îi pune în situația de a nu putea implementa programele aflate în derulare”, a declarat Petru Antal, președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL Arad.
Primarul orașului Pecica consideră că PSD și ALDE nu respectă principiul autonomiei locale, încălcându-se astfel Carta Europeană a Autonomiei Locale ratificată de România în 1997. PNL, prin grupurile parlamentare și Liga Aleșilor Locali, urmând să lupte prin toate mijloacele democratice pentru apărarea autonomiei locale și pentru finanțarea corespunzătoare a administrațiilor localei, dacă va fi cazul, sesizând derapajele Guvernului către toate Instituțiile Europene: Comisia Europeană, Comitetul European al Regiunilor, dar și Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.