După Ripensia și ACS Poli și cea de-a treia divizionară secundă a orașului Timișoara a trebuit să încline steagul în fața UTA-ei. Dar, fără îndoială, eșecul de azi, de pe „Dan Păltinișanu” lovește cel mai mult în orgoliul timișorenilor și asta pentru că ASU e asimilată drept formația suporterilor de pe Bega, iar confruntarea din runda cu numărul 14 a avut statut de derby al Vestului.
„Roș-albii” s-au impus cu 3-1 la capătul unui joc pe care l-a controlat în special în prima repriză. La final, antrenorul gazdelor a recunoscut că echipa sa a ieșit rău din acest derby din absolut toate punctele de vedere. „Este foarte greu să facem o analiză a jocului la cald. Consider totuși că a fost o partidă cu două reprize diametral opuse. Prima a aparținut oaspeților, am încasat două go­luri în urma a două contraata­curi, declanșate după două mingi pe care le-am pierdut în jumătatea adversă. Din punctul de vedere al atitudinii, chiar nu am ce să le reproșez jucătorilor, și-au dorit foarte mult o victorie în jocul de astăzi, și-au dorit să avem o prestație bună. Desigur, de multe ori, supramotivația nu duce întotdeauna la rezultatele dorite. În repriza a doua, am fost echipa care am condus jocul, am impus ritmul, am reușit să reducem din diferență și am mai avut alte două situații bune de a marca, dar nu am reușit să o facem, din păcate. Era normal ca la 2-1 pentru echipa adversă să riscăm mai mult pe faza de atac, astfel că a venit și golul al treilea, tot după un contraatac, ce a urmat unui corner executat de noi. Am riscat totul pentru a egala, am dus mai mulți oameni în careu decât am fi făcut-o în mod normal, și astfel am dat posibilitatea adversarilor să ne surprindă pe acel contraatac și să închidă jocul. Din păcate, din punct de vedere mental nu am reușit să fim la fel de lucizi ca în precedentele două partide, cu Ripensia și ACS Poli. Am fost ușor copleșiți de importanța acestui joc, iar aici am și avut unele scăpări, prin nerespec­tarea unor sarcini de joc. Ne-am lăsat provocați, deși nu trebuia să facem acest lucru. Pe lângă înfrângerea suferită, avem și probleme de lot, cauzate de accidentări sau suspendări. Cris­tian Scutaru a suferit o entorsă, în urma unui duel aerian cu un adversar, iar dintre cele trei schimbări am fost forțați să facem una din motive medicale. Cu celelalte două am încercat să forțăm puțin atacul. Avem și suspendarea lui Alin Ignea, deci am ieșit destul de rău din acest derby”, a declarat Petruescu.
Tot la conferința de presă de după meci, „Conferențiarul” nu a ascuns faptul că elevii săi erau căzuți după ultimul fluier al arbitrului. „Nu fac de obicei analiza jocului la cald… Ce pot spune e că i-am văzut pe băieți foarte afectați. Am stat mai mult timp decât de obicei în săptămâna premergătoare jocului. Știu că și-au dorit un rezultat și un joc bun în derby-ul cu UTA. E normal să fie dezamăgiți. Va trebui să facem o analiză obiectivă și nu una emoțională, la cald. Au fost și momente bune de joc, astfel că important e ca în analiză să luăm în calcul atât aspectele pozitive, cât și greșelile personale și co­lective pe care le-am făcut”, a adăugat antrenorul Politehnicii.
Fără galeria utistă, rămasă la Arad pentru a-i cinsti pe cei doi ultrași decedați joi seara, derby-ul a fost incomplet, dar asta nu scuză evoluția echipei sale. „Băieții și-au dorit foarte mult, mai ales că am avut astăzi asistența cea mai numeroasă din jocurile de pe teren propriu din acest sezon. Încă odată o spun, îmi pare rău că, prin rezultat, nu am reușit să îi facem fericiți pe suporteri. Nu știu ce s-a întâmplat după joc, dacă au fost reproșuri din par­tea suporterilor. Dar, atâta timp cât suntem echipa suporterilor, e normal ca ei să își dorească foarte mult să câștigăm fiecare partidă. Am spus-o și după me­ciul cu ACS, în partidele de până acum, suporterii le-au câștigat pe toate, noi am fost cei care nu am reușit să ținem pasul cu ei. În același timp, trebuie să înțeleagă și ei că suntem o echipă în plină reconstrucție, iar campio­natul este mai puternic decât precedentul. Deviza noastră este «Obligatoriu înainte»!”, a adăugat „principalul” alb-violeților.

Recomandările redacției