uta-vs-craiova-maximaAtmosferă aproape ireală, duminică, în Polivalenta arădeană, la întâlnirea marilor fotbaliști ai Aradului și cei din Craiova, al cărei final a lăsat acea senzație pe care nu mai vrei s-o pierzi.
Atașamentului tuturor față de UTA i-au fost testate limitele până la extrem de tot ce s-a întâmplat cu echipa în ultima perioadă. Dar duminică, când legenda lui Iosif Petschovsky a fost repovestită, galeria utistă a creat un cadru pe măsura fotbaliştilor din teren. Iar când cântecul „De la Dunăre, la Sena” s-a auzit, totul a devenit emoționant, peste măsură. Craiovenii trăiesc vremuri oarecum asemănătoare, așa că, împreună cu utiștii, i-au aplaudat din toată inima pe suporteri. „A fost cel mai frumos meci de când joc eu la old-boys”, a mărturisit Adi Ungur, golgeter și la UTA și la U Craiova în anii 90.
Un gol marcat de Laci Petschovsky
Evenimentul a primit o greutate enormă prin prezența la Arad a lui Ladislau Petschovsky. Fiul lui „Csala” oferă o prezență distinsă și carismatică și a produs bucurie sinceră în rândurile celor care au trăit o zi de neuitat. Pe teren a fost spectacol, exact așa cum erau așteptările. A fost 7-7 (goluri Nădăban, Lazăr, Toderaș, Țîrlea, Mutică, Burtea, Negrău / Negrilă, Ungur 2, O. Popescu 2, Ungureanu 2). S-au executat și lovituri de departajare, toate transformate. Pentru ultima, Gyuri Vaczi și Ionel Costin l-au invitat pe Petschovsky III, care a fost elegant față în față cu Silviu Lung și mingea s-a dus în plasă. „Le mulțumim fanilor pentru atmosfera creată, a fost ceva special”, a fost mesajul fotbaliștilor.
uta-craiova-1Nici Ștefănescu nu a fost uitat
Vizita Craiovei, care i-a dedicat câteva clipe lui Costică Ștefănescu, a readus în memorie bucuria de altădată a fotbalului. Oltenii arată uniți, și, în jurul lor, momentele solemne pot fi combinate fără avertisment de cascade de râs. Aurel Țicleanu, antrenor la UTA în 1991, a avut bucuria să-și revadă vechii colaboratori, fostul mijlocaș întreținându-se mult cu Mihai Țîrlea, fostul lui coleg de la Sportul și secund de la UTA, Dănuț Ifrim sau Dan Pîrvulescu.
Trofee la final
Petschovsky III, Flavius Domide, Gabor Biro, Dorel Cura, Vaczi, Costin și Iosif Matula, cel care intermedia istorica vizită de la Rotterdam acum trei ani, au oferit la finalul meciului trofee. „Staff-ul” vete­ranilor de la UTA i-a cuprins și pe Christos Metskas, Ioan Tăuceanu, Viorel Sima (tachinat pentru întârziere, pusă pe seama faptului că pe când juca era re­zervă) sau Mircea Axente.
Formații:
UTA: Lovasz, Szabo – Lazăr, Nadiu, Hirmler, Mutică, Radu, Nădăban, Burtea, Țîrlea, Neamțiu, Toderaș, Negrău, Vânătoru, Grad, Mitu.
Craiova Maxima: Lung – Donose, Negrilă, Ungureanu, Beldeanu, Tilihoi, Țicleanu, Vancea, Ungur, O. Popescu.
Arbitru: Marcel Vida.
S.A.

Recomandările redacției