patriarhPF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, este aşteptat la Arad, unde va face o vizită oficială, în perioada 20-23 septembrie, când este programat congresul naţional al facultăţilor de teologie.

Conform unor surse, PF Daniel este aşteptat să participe la cel de-al VI-lea Congres al facultăţilor de teologie din Patriarhia Română, având ca temă generală “Teologie şi misiune. Rolul facultăţilor de teologie ortodoxă în contextul misiunii parohiale”.

Congresul este organizat de Facultatea de Teologie a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, în perioada 21-23 septembrie.

La congres vor participa reprezentaţi ai tuturor şcolilor de teologie ortodoxă din România, care vor dezbate tema propusă, precum şi alte aspecte ale învăţământului teologic românesc.

Totodată, cu prilejul acestui Congres va avea loc la Arad şi şedinţa Colegiului Decanilor facultăţilor de teologie, care vor analiza probleme legate de denumirea şi numărul disciplinelor teologice, numărul de ore pe săptămână, problema creditelor disciplinelor, etc.

Pe lângă acestea, în zilele de 22-25 septembrie 2014 va avea loc la Arad un eveniment teologic academic de maximă importanţă pentru Biserică şi pentru învăţământul teologic universitar, şi anume, vizita la Facultatea de Teologie din Arad a membrilor Grupului internaţional interortodox de lucru cu privire la învăţământul teologic ortodox.

Ultima vizită a PF Daniel la Arad a fost în urmă cu trei ani, când a fost târnosită biserica nouă la Mănăstirii “Simeon Stâlpnicul” din cartierul Gai.

 

Recomandările redacției