Picture 065Printre obiectivele realizate sau aflate în curs de realizare se află și obiectivul cel mai frecventat din Hălmagiu, am numit Piața.
Aici s-au făcut în ultima perioadă unele modernizări ce au constat în „amenajarea a trei sectoare distincte: piața de animale – unde e amenjată o anexă în care medicul veterinar împreu­nă cu un funcționar al Primăriei verifică existența documentelor de însoțire a animalelor; sectorul de cereale – unde sunt ex­­puse cereale precum porumb, grâu și ovăz; sectorul produselor agro-alimentare, aici putând fi expuse și produsele de uz casnic. S-a mai mai amenajat și o cișmea cu dotare specifică pentru oameni dar și pentru animale“, după cum ne spunea pri­marul comunei Hălmagiu, Adrian Țoca.
Sunt amenajate, de asemenea, și suporturi de lemn – numite stănoage, pentru fixarea animalelor pe durata expunerii lor în târg.
„Amenjarea pieței este în curs de realizare, până al ora actuală am realizat câteva puncte absolut necesare și pentru care am avut bani. În perioada următoare, în funcție de fonduri, vom continua modernizarea acestui obiectiv important pentru comunitate“, a mai adăugat primarul comunei.

Recomandările redacției