Piața imobiliară suferă pierderi mari în Arad

0
569

Anul 2020 a fost unul complicat din cauza pandemiei Sars-Cov-2, ceea ce a afectat toate ramurile economiei, inclusiv și piața imobiliară. Urmărind această piață de-a lungul anului 2020, putem observa o schimbare majoră chiar și la începutul anului curent, dat fiind faptul că prețurile imobilelor care se vând și care se dau în chirie au scăzut drastic. 

Atât agențiile imobiliare, cât și proprietarii apartamentelor din Arad, trec printr-o perioadă grea. Covid-19 a minimizat cererea pe piață din cauză că oamenii nu au locuri de muncă, mulți au devenit șomeri în 2020, dar și turismul a scăzut considerabil.

Astfel, proprietarii și agenții au fost nevoiți să scadă costurile imobilelor. Agenţii din Arad spun că prețurile variază la moment, însă cert este faptul că acestea au scăzut cu aproximativ 15 la sută în funcție de caracterul unui apartament, fie acesta de vânzare sau de luat în chirie. 

Deși Covid-19 a făcut ravagii și continuă să afecteze toate ramurile societății, agențiile speră la o recuperare cât mai rapidă, menționând că totuși cererea pe piață încă mai persistă.

Gabriela Jardan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.