Piața Miorița are o hală agroalimentară nouă, care a fost inaugurată vineri. Investiţia de 2,5 milioane de lei a fost realizată din bugetul Primăriei.
Hala are spaţii pentru produsele de panificaţie, produsele din carne, produsele apicole, produse lactate, dar şi pentru comercializarea altor tipuri de produse alimentare. Mai trebuie spus că, potrivit reprezentanților Primăriei, în incinta halei au mai fost amenajate un grup sanitar, un spaţiu de depozitare, un spaţiu interior pentru comercializarea fructelor şi a legumelor, o cameră tehnică și un spălător pentru legume şi fructe. De asemenea, toate cele 15 spaţii comerciale au fost prevăzute cu utilităţi şi dotate cu aparate de climatizare.
„15 spaţii comerciale au fost amenajate. În urma celor două licitaţii oraganizate toa­te aceste spaţii au fost ocupate. Contractele de închiriere au fost încheiate încă de la 1 aprilie. Tot de atunci, comercianţii şi-au preluat spaţiile şi au început să şi le personalizeze, în funcţie de necesităţi”, a declarat Stelian Nistor, directorul S.C. T.O.P. S.A.
Reprezentanții Primăriei mai spun că piața cu pricina a fost modernizată din necesitatea de a crea un spațiu care să înde­pli­nească condițiile de igienă și calitate pentru comercializare produselor alimentare și nealimen­- tare. „Proiectul municipalităţii de extindere a pieţelor a început cu piaţa de la Fortuna, şi vom continua în etapa următoare cu Piaţa Catedralei. În apropierea ei vom apro­ba un proiect nou, pentru noua piaţă, sperăm că acest lucru se va întâmpla la sfârşitul lunii mai sau începutul luni iunie, astfel încât într-un an de zile să avem şi acolo o piaţa modernă pe două nivele”, susține primarul Gheor­ghe Falcă. (L.Ș.)

Recomandările redacției