catedraleiMunicipalitatea arădeană ia în calcul amenajarea unei pieţe volante în zona Catedralei vechi din oraş, unde urmează să fie amenajat un spaţiu pietonal şi o parcare subterană.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Arad, viceprimarul Levente Bognar a anunţat că se ia în calcul amenajarea unei pieţe volante în zona actuală a pieţei Catedralei, după modernizarea acesteia.

„Ne gândim la menţinerea activităţilor economice în Piaţa Catedralei, chiar şi sub forma unei pieţe volante în viitorul spaţiu pietonal. Piaţa volantă ar urma să vitalizeze acest spaţiu. Am văzut o astfel de piaţă în oraşul italian Verona”, a explicat viceprimarul Levente Bognar.

În piaţa volantă ar putea fi comercializate atât produse artizanale, cât şi produse cu specific arădean, produse tradiţionale, suveniruri şi nu numai.

Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, Studiul de Fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Pieţei Catedralei.

Conform documentelor, în zonă ar urma să fie amenajate o parcare subterană cu peste 500 de locuri, o zonă pietonală, un pasaj subteran de legătură şi o zonă verde. Proiectul, în valoare de peste 34 de milioane de euro, va asigura punerea în valoare a Pieţei Catedralei în completarea Parcului Reconcilierii Româno-Maghiare şi a Parcului Turnul de Apă.

 

 

Recomandările redacției