Lipovanii le-au dat o mână de ajutor sebișenilor, dar și celor de la Șirineasa, care își freacă mâinile pentru cele două puncte pierdute de reșițeni aseară. Șoimii au jucat curajos în Valea Domanului și de la egal la egal cu o formație cu aspirații mari și a „smuls” o remiză meritată.
Și, totuși, se părea că reșițenii nu vor avea probleme după ce au des­chis tabela în primul sfert de oră. Mai precis în minutul 12, atunci când D. Ene l-a bătut pe Iliescu cu un șut din colțul careului de 16 metri. Același fotbalist, dar și Staicu, au mai tras periculos de la distanță, însă Lipova a fost mult mai concretă și a egalat după 20 de minute de joc. S. Popa a centrat de pe dreapta, iar Vasinc a înscris din voleu, din mijlocul careului mare. În ciuda unei dominări teritoriale clare, „rossonerii” nu i-au mai pus probleme lui Iliescu până la pauză, dar asta și pentru că fundașii oaspeților s-au apărat atent.
Partea secundă a debutat cu o mare ocazie a gazdelor, Ene fina­lizând de puțin pe lângă, cu capul, o centrare venită de pe stânga. Apoi, din nou joc de uzură, cu destule erori de ambele părți. În minutul 69, monotonia a fost spartă de ex.-ul Cristi Poiană, care a catapultat balonul în vinclul porții lui Zimmermann de la 26 de metri. Bucuria vizitatorilor a durat doar 2 minute, căci Puțanu a egalat cu o lovitură de cap din careu, la capătul unei faze confuze. Din acel moment, bănățenii au atacat cu toate liniile, au apelat în special la centrări de pe benzi, dar „zidul” lipovan a funcționat perfect. Mai mult, în cel de-al șaptelea minut de prelungire (din cele 8 jucate), Duță putea da lovitura, dar a tras exact în Zimmermann din poziție de unu la unu cu acesta.
S-a terminat 2-2, iar Școlarul își cam vede risipte speranțele de promovare. Chiar dacă Șirineasa urmează a fi depunctată, momentan bănățenii lui Oprița mai au două echipe în fața sa, pe Sebiș și Lugoj.
Formații:
Reșița: Zimmermann – Szijj, Po­dină (58 Bactăr), Puțanu, Liuba – Bărbulescu, Vaștag (51 Breșneni) – Costin, Ene, Vădrariu (58 Copaci) – Staicu.
Lipova: Iliescu – Iova, Calvin, Dulap Kocsis – C. Poiană, Vasiu, S. Popa, D. Rusu (64 Deta) – Vasinc (89 Duță), Himcinschi (50 Trabalka).
Arbitri: Liviu Bălăcescu (Gorj) – Pompiliu Barbu, Romeo Popa (ambii din Craiova)
Observatori FRF: Ovidiu Boca (Aiud), Ionel Catana (Motru).

Recomandările redacției