Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat joi definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare.

In 15 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pronuntarea pentru 3 mai, ulterior fiind stabilita data de 12 mai.

In 3 martie, magistratii au amanat decizia, explicand ca au fost depuse concluzii scrise dupa termenul stabilit si mai aveau nevoie de timp pentru deliberare.

In 3 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti amanase pentru 3 martie pronuntarea sentintei definitive in dosarul „Colectiv”.

In prima instanta, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru abuz in serviciu pentru eliberarea autorizatiilor de functionare in cazul clubului Colectiv.
La 21 decembrie 2021, instanta a stabilit termen de deliberare, redactare si pronuntare a hotararii in acest caz, la 3 ianuarie 2022.

Judecarea apelului in dosarul Colectiv a inceput in septembrie 2020. In 3 noiembrie 2021, instanta a schimbat incadrarea juridica a faptelor pentru mai multi inculpati, inclusiv pentru Cristian Popescu Piedone.

Si in aprilie 2021, supravietuitorii incendiului din Clubul Colectiv si familiile victimelor reclamau, intr-o scrisoare deschisa, schimbarea incadrarii juridice a faptelor inculpatilor, ceea ce, spuneau ei, ar duce la pedepse ”mici si nesemnificative”.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat in prima instanta, in 16 decembrie 2019, la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Colectiv, decizia nefiind definitiva. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit fiecare cate 11 ani si 8 luni de detentie. De asemenea, cei condamnati, firmele implicate si Primaria Sectorului 4 si si ISU trebuie sa plateasca 1,4 miloane de lei catre Spitalul de Arsi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției