IMG_8180La Pâncota, administrația locală este pe punctul de a se muta în… casă nouă, cum se zice. Se știe de-acum că în această vară toată echipa din cadrul Primăriei se pregătește să se mute într-o locație nouă care a fost reabilitată și modernizată, lucrări aflate la final.
Primarul orașului Pâncota, Iosif Retter ne spunea că aceasta ar fi vestea bună și despre aceasta va face unele precizări administratorul public al orașului.
Pâncotanii vor fi afectați
Vestea rea o reprezintă pierderea Trezoreriei. Situația trezoreriei a creat pe lângă o stare de nedumerire și o stare de mare nemulțumire: cum se poate să se desființeze Trezoreria din Pâncota.
„Din păcate este adevărat: am piedut Trezoreria. Tot ce-i bun și practic pleacă în altă parte. Rămân deci 21 de persoane pe drumuri, slujbele lor au aparținut de Finanțe. Trezoreria a fost ceva benefic atât pentru agenții economici cât și pentru persoanele fizice; toți cei care au aparținut până acum de Pâncota vor merge fie la Ineu, fie la Arad. Vă dați seama cum îl ajută aceasta pe bietul cetățean?
Noi avem 363 de agenți economici – dacă îmi amintesc corect. Toți aceștia se vor duce la Ineu ori la Arad, cum am zis; dacă îi trebuie unui cetățean o… hârtie de la Finan­țe, trebuie să meargă… acolo! Ce să mai zicem? Asta-i țara în care trăim!“ – a încheiat cu năduf primarul.
Proiectele, în funcție de bani
În ceea ce privește derularea altor lucrări, edilul din Pâncota ne-a făcut o scurtă trecere în revistă a acestora, subliniind că totul depinde de… bani.
„Avem câteva proiecte importante, dar totul depinde de finan­țare. Vrem să modernizăm și Piața Agroalimentară și vom începe cu sectorul unde se vând legumele și fructele. Oricum, atunci când totul va fi în întregime finalizat orașul Pâncota va fi cu adevărat un orășel european: cu toate utilitățile; cu străzile asfaltate; cu apă curentă până la ultima casă dar și cu utilități mai deosebite cum ar fi cele legate de cele două case mortuare: una în Pâncota și una în satul aparținător Măderat. De asemenea, vorbim de sală de sport modernă; de iluminatul public peste tot; de trotuare noi peste tot. Acum vom face stație de epurare la 500 m de oraș; avem sală de spectacole nouă. Mai doresc să fac pentru oraș o… Bază de agrement alcătuită din două bazine de înot olimpice, spațiu pentru saună și masaj și un minihotel pentru sportivi. Locația acestui proiect este în zona numită Balta Lajos“ a precizat edilul din Pâncota.
Vechea primărie, compromisă constructiv
În ceea ce privește vechea locație a Primăriei, Iosif Retter a precizat că „este revendicată de de mai mulți urmași ai vechiului proprietar care sunt stabiliți în SUA și Israel. Ne-au cerut două milioane de euro pentru clădire dar nu am acceptat, ea fiind compromisă constructiv; ca să fi putut s-o pun la punct mi-ar fi trebuit mai apoi investiții de miliarde. Acum mai am încă un sediu disponibil: cel al Trezoreriei.
După ce ne vom muta din acest local vechi, veți vedea că în scurt timp va fi de nerecunoscut“ – a mai adăugat primarul Iosif Retter.

Recomandările redacției