Pierluigi Collina (58 de ani) şi-a dat demisia de la UEFA. Considerat cel mai bun arbitru din toate timpurile, Collina era şeful Comi­siei de Arbitri de la UEFA. Plecarea italia­nului a fost anunţată de către forul european de conducere a fotbalului prin intermediul unui comunicat oficial. „A adus la UEFA aceeaşi viziune, putere de înţe­legere şi fler pe care le avea când era arbitru!”, spune Aleksandr Ceferin, preşedintele UEFA, în comunicatul emis.
Presa internaţională spe­cu­lează faptul că italianul a ales
să-şi dea demisia din cauza neînţelegerilor legate de VAR, tehnologie video utilizată în premieră la Mondialul din Rusia! Locul lui Collina urmează să fie luat de un alt italian, Roberto Rosetti (50 de ani). În plus, se pare că şi criticile lui Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus, care a spus că UEFA dezavantajează echipele din Italia cu arbitri, au contribuit la această decizie. Agnelli l-a contestat pe Collina după meciul cu Real Madrid, când arbitrul Michael Oliver a acordat un penalty controversat pentru campioana Europei.
„UEFA a găsit calea spre dezvoltarea arbitrajului şi pri­vesc cu încredere spre noua provocare de a continua şi îmbunătăţi procesul!”, a spus Ro­setti.
Rosetti a fost arbitru internaţional timp de opt ani. Italianul s-a retras în 2010.

Recomandările redacției