piersiciPiersicile sunt aromate, gustoase şi asigură hidratare organismului, prin conţinutul mare de apă. De asemenea conţin multe vitamine şi minerale, care au proprietăţi terapeutice. Piersicile sunt bogate în vitamina C şi provitamina A, vitaminele B3, B5 şi E. Pe lângă acestea mai conţin fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu şi seleniu. De asemenea au în componenţa lor şi numeroşi fitonutrienţi, antioxidanţi şi carotenoizi, precum şi fibre.

Vitaminele şi mineralele conţinute de piersici fac ca acest fruct să poata fi consumat în stare crudă, în compot, ca suc sau folosit în cosmetică, la prepararea unor măşti sau creme.

Piersicile sunt energizante, stimulează apetitul, dar şi laxative şi ajută la întărirea imunitatii organismului.
Datorită proprietăţilor sale antioxidante, piersica întârzie procesul de îmbătrânire şi ajută la menţinerea strălucirii şi tinereţii tenului. Datorită conţinutului de vitamine şi minerale, piesica ameliorează problemele gingivale.
În cosmetică, cremele de piersică sunt recomandate pentru ten normal sau uscat. Măştile de piersici catifelează pielea, închid porii, vitaminele şi mineralele hrănesc tenul.
Prepararea unei măşti: o piersică bine coaptă, şi un galbenuş. Piersica se curăţă de coajă, iar miezul se pasează bine şi se amestecă cu gălbenuşul. Se aplică pe faţă, se lasă să acţioneze timp de 20 minute, apoi se îndepărtează cu apa calduţă.

Atenţie!

Piersicile pot determina apariţia unor reacţii alergice, în special la persoane alergice la polen. Pot apărea mâncărimi la nivelul nasului, al buzelor, umflături nedureroase la nivelul buzei şi a limbii.

Sursa:  Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Recomandările redacției