Piețele din Arad se închid, iar accesul în căminele de bătrâni este interzis

0
1835

Persoanele care se prezintă la intrarea în țară provenind din zonele roșii sunt triate și evaluate medical în vederea depistării unei simptomatologii specifice. După operațiunea de triere, inclusiv completarea chestionarului, se organizează deplasarea persoanelor spre județele unde își au domiciliul, direct spre centrele de carantinare din acele județe.

Persoanele care la triajul efectuat în punctul de trecere a frontierei prezintă simptomatologie specifică (ex. febră), se internează și supraveghează în spitale din Județul Arad. Însoțitorii acestor persoane vor fi introduse în centrele de carantină din județul Arad. De asemenea, persoanele care nu s-au prezentat la frontieră cu mijloace de transport proprii vor fi transportate spre județele de domiciliu.

Situația persoanelor aflate în carantină/izolare la domiciliu, a cazurilor confirmate ori a zonelor considerate de risc este actualizată în timp real pe pagina Institutului Național de Sănătate Publică, https://www.insp.gov.ro/.

Noaptea trecută, doi ofițeri și 34 de subofițeri cu 7 mijloace tehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad au ridicat în PTCTF Nădlac șapte corturi care sunt folosite în operațiunea de verificare a persoanelor care se întorc în țară din zonele de risc.

Alte măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus COVID-19 pe teritoriul Județului Arad:

• Începând cu 11.03.2020 se interzice accesul aparținătorilor în căminele de bătrâni și a celor pentru persoane cu dizabilități situate pe teritoriul județului Arad, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației de la nivel național;

• Conducerile unităților sanitare (publice sau private) din județul Arad vor lua măsuri pentru interzicerea accesului vizitatorilor în interiorul spitalelor până la data de 31.03.2020, inclusiv, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației de la nivel național;

• Începând cu data de 12.03.2020 se vor închide toate piețele săptămânale din județul Arad și Piața Obor din municipiul Arad, cu excepția zonelor în care se comercializează produse agro-alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.