Mulți pietoni au început să se plângă din cauza mașinilor care sunt parcate pe jumătate sau chiar mai mult din trotuar.
Din nefericire, chiar dacă pietonii se plâng, lucrurile nu se vor schimba prea repede. Cu toate că pietonii au drepturile lor și este normal să aibă măcar câte o porțiune de trotuar care să fie doar pentru ei, parcările sunt o problema extrem de mare în Arad.
Într-un fel, cei care merg pe jos au dreptate, nu ai cum să circuli pe partea carosabilă pentru că astfel se pot produce accidente și, pe lângă riscul unui accident, încurci șoferii.
Pe de altă parte, oamenii ar trebui să fie mult mai înțelegători pentru că locurile de parcare sunt limitate și, chiar dacă șoferii nu vor, într-un fel sunt obligați de împrejurări să parcheze oriunde văd un loc liber în care ar putea încăpea mașina.
Până la urmă, vina este de ambele părți și nu numai.
Deocamdată nu se pot lua măsuri radicale care să elibereze toate trotuarele pentru că asta ar însemna, ca în locurile unde mașinile nu urcă măcar cu o roată pe trotuar, să ocupe jumătate din partea carosabilă și să se blocheze circulație în acel loc.
Totuși, până în momentul în care se vor exista suficiente locuri de parcare, pietonii vor continua să se lovească se astfel de incidente. Cu toate acestea, atât pietonii, cât și conducătorii ar trebui să fie mult mai înțelegători unii cu alții pentru că toți cunosc deja problemele din orașul nostru.

Recomandările redacției