Campioana en-titre a județului Arad, promovată în Liga a III-a, a repetat scorul din celălalt joc disputat în această vară. După 1-0 cu Zăbraniul, în Supercupă, „alb-albaștrii” s-au impus și pe terenul celor de la Giarmata, într-un amical disputat sâmbătă. Cel care a decis partida a fost George Pirtea, care a înscris din centrarea lui Modan, după ce i-a luat fața adversarului direct.
Reușita fostului mijlocaș al Mioveniului a venit după o oră de joc, dar Crișul putea puncta și până atunci la ocaziile mari ale lui Mihai și Modan. Formația lui Abrudean a avut ceva probleme doar spre final, când Pășcălău a intervenit bine la fina­lizările lui Gânju și Șandru.
De voie de nevoie, Giarmata și-a reîntinerit din nou lotul și – probabil – va lupta din nou pentru supraviețuire în seria a IV-a a Ligii a III-a. „Meciul a fost destul de echilibrat, diferența făcându-se – practic – la capitolul experiență. Ne bazăm pe o echipă foarte tânără, cu care vom încerca să ținem steagul sus și în anul ce urmează. Ne-am mai dori cel puțin doi fotbaliști experimentați, sperăm să-i și găsim și să ne înțelegem cu ei. Până la urmă, satisfacția noastră rămâne faptul că, de exemplu, numai în această vară am dat trei jucători la Liga a II-a, pe Codrea, Rus și Cherecheș”, spune Răzvan Leucă, antrenorul „milenarilor” din Timiș, care nu a putut conta azi pe principala „gură de tun”, George Beloescu (accidentat).
Fiindcă Stegaru și Gavrilescu se pregătesc, deocamdată, separat, iar Alin Gligor a fost învoit, „Știli” a avut oamenii numărați la disputa din weekend. În plus, juniorul Lezeu a trebuit să părăsească terenul după nici un sfert de oră din cauza unei accidentări. Totodată, Crișul l-a testat pe Raul Boboiciov, un junior de 19 ani care ultima oară a evoluat la Dudeștii Vechi, în județul Timiș. „Cei care au intrat pe teren și-au făcut bine treaba, nu am ce să le reproșez prea multe pentru nivelul de pregătire la care suntem. Mi-ar fi plăcut să le dau minute mai puține unor fotbaliști, dar din lipsă de efectiv i-am folosit mai mult, chiar 90 de minute pe unii. O să ne punem la punct cu toate, conducerea clubului ne oferă sprijin necondiționat”, a spus Adi Abrudean, antrenorul celor de la Criș.
Formații:
Giarmata: Uzum – Rosenblum, Olteanu, Cochințu, Buga – Sporin, Ferțu, Ciubotariu, Popan – M. Călin, Fl. Călin. Au mai jucat: Trifon, Stupu, Dorobanțu, Andreici, Găvrilă, Stănilă, Șandru, Gânju.
Crișul: Mucha (70 Pașcalău) – Boboiciov, Al. Pavel, Ianc, Ciornei (46 Siminic 46) – Piț, Clej, Gâlcă, Lezeu (12 Pirtea) – Modan, Al. Mihai (46 Maghici). (C.M.)

Recomandările redacției