Pistele de biciclete din Gai au fost sparte din nou de constructori

0
264

Ziarul nostru a tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la moduş în care se construiesc pistele de biciclete în municipiu. Am scris despre modul greşit în care a fost făcută pista de biciclete situată la intrarea în Arad dinspre Vladimirescu, transformată într-o adevărată capcană pentru biciclişti. Pista ocupă o jumătate din banda din dreapta, astfel încât şoferii care circulă pe banda cu pricina trebuie să pătrundă şi pe pistă, mai ales la orele de vârf, când traficul este foarte aglomerat, în condiţiile în care vor să îşi continue drumul pe strada Şiriei.

Am scris de asemenea, despre ceea ce s-a întâmplat cu pistele pentru biciclişti „construite” pe strada Bogdan Voievod din Gai. Pistele „s-au tăiat” din carosabilul drumului, pentru maşini rămânând un „fir” pe care o basculantă ceva mai răsărită nu încape.

Asfaltul de pe zona carosabilă care devenea pistă pentru biciclişti a fost frezat frumos… pentru a se reasfalta, ceea ce s-a şi făcut. Problema este că asfaltul proaspăt turnat a fost frezat din nou, ceea ce i-a făcut pe locatarii din zonă să îşi arate nemulţumirea la adresa constructorului şi a Primăriei.

Corina Drăghici, purtătoarea de cuvânt al Primăriei, susţinea la vremea respectivă că lucrările la pistele de biciclete din municipiu nu s-au finalizat încă, astfel încât constructorul va suporta toate costurile în cazul în care beneficiarul lucrării îi cere să refacă anumite tronsoane. „Lucrările sunt în curs de executare. Pe fiecare tronson se fac verificări, după ce au fost finalizate diferite faze. Dacă beneficiarul este nemulţumit, dacă se consideră că anumite lucrări trebuie remediate, acest lucru se face de către constructor, pe cheltuiala sa. Plata se face doar atunci când se termină lucrările, când se constată că toate condiţiile tehnice corespund cerinţelor”, a declarat Corina Drăghici. Aceasta a ţinut să precizeze că trebuie să se facă remedieri în mai multe locuri din Arad, nu doar pe strada Bogdan Voievod. „Termenul de finalizare a celor 122,5 kilometri de piste de bicicletă realizate în cadrul acestui proiect este la sfârşitul lunii decembrie, deci nu se poate vorbi de întârzieri”, a spus Corina Drăghici.

Nu au trecut nici zece zile de când am scris despre cele petrecute pe Bogdan Voievod, că locatarii din zonă ne-au sunat la redacţie pentru a ne informa că pistele au fost frezate din nou. Deplasându-ne la faţa locului am constatat că acest lucru s-a întâmplat atât pe Bogdan Voievod, cât şi pe strada Codrului. Acest lucru nu face decât să confirme faptul că se lucrează cât se poate de prost, ceea ce este păcat, pentru că se compromite un proiect care a fost aşteptat ani şi ani la rând de arădeni.

Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei susţine că firma care face lucrarea trebuie să facă toate remedierile cerute de autorităţile locale. „Sunt remedieri solicitate de Primărie pe care firma trebuie să le facă”, ne-a răspuns Corina Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.