Luca Joldea în vârstă de 16 ani a reușit la sfârșitul săptămânii trecute să obțină o medalie de bronz la Campionatul Mondial de juniori care s-a desfășurat la Lima (Peru). Sportivul, legitimat de la CSM Arad a reușit performanța la proba de dublu mixt 10 metri pistol cu aer comprimat, probă la care a participat alături de colega sa de la CSM Arad, Daria Haristiade, care are dublă legitimare iar la probele de aer comprimat a reprezentat clubul Dinamo.

La startul probei s-au aliniat 25 de echipe. Pistolarii români s-au calificat pentru început în finala de 8 iar apoi au reușit al treilea punctaj din finală (382 puncte). Pentru medaliile de bronz au mai trebuit să concureze într-un baraj cu Ucraina 1, baraj pe care l-au câștigat cu 17-13. Medaliile de aur și de argint au fost câștigate de două echipe din India.

Luca Joldea, care este pregătit de Gheorghe Pop, și-a încununat astfel un an excelent în care a reușit să câștige mai multe titluri naționale, unele chiar prin doborârea unor recorduri.

(foto: csmarad.ro)

Recomandările redacției