Senatorul PSD, Eusebiu Pistru îl critică pe Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și îl acuză de imparțialitate atunci când vine vorba de alocări de fonduri înspre primarii din județ. Pistru îl acuză pe colegul său de coaliție că nu împarte cu aceeași măsură, iar primarii PSD sunt lăsați pe dinafară.

Mai mult, Pistru îl oferă ca exemplu pe premierul Nicolae Ciucă, care se pare că a înțeles ce înseamnă o coaliție. „Cu regret constatăm că președintele CJA Iustin Cionca nu a înțeles nimic din conceptul de imparțialitate politică când vine vorba despre dezvoltarea unitară a județului Arad. Pentru că dacă ar fi priceput, nu proceda din nou la alocarea pe criterii discriminatorii a sumelor corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit pentru primăriile din județ.

Localitățile administrate de primari PSD au tot dreptul să beneficieze de o dezvoltare armonioasă, susținute în proiectele lor de finanțări corespunzătoare. Și vă asigur că aceste proiecte și obiective chiar nu lipsesc!

Iustin Cionca ar trebui să ia exemplu de la premierul Ciucă, care acționează ca un om care a înțeles cum funcționează o coaliție de partide cu doctrine și abordări diferite, dar care are obligația de a ajuta România să treacă peste câteva obstacole grele. Proiecția acestei coaliții, pe linie de eliminare a segregației politice, când vine vorba despre Arad, cu acest concept ar trebui să se familiarizeze președintele Consiliului Județean. Interesele Județului sunt prioritare, nu orgoliile politice!“, susține senatorul Eusebiu Pistru.

Recomandările redacției