pitesti1Intrarea clubului FC Argeș în insolvență a agitat apele în Trivale. Aproximativ 1.000 de persoane au participat, vineri seară, la Piteşti, la un miting de susţinere a echipei de suflet, la acţiune fiiid prezenţi şi actuali şi foşti jucători ai formaţiei argeşene. Mitingul, desfăşurat pe traseul Piaţa Prefecturii – Primărie, a fost organizat de asociaţia suporterilor echipei FC Argeş, fani care în ultimele două sezoane au protestat faţă de conducerea clubului şi nu au mai fost prezenţi la meciuri. Alături de fani, la acţiune au participat şi actuali jucători ai echipei FC Argeş, dar şi foste glorii ca Viorel Moiceanu, Eduard Augustin şi Ilie Bărbulescu.
Prin această acțiune, suporterii şi-au propus să sensibilizeze opinia publică, dar şi autorităţile locale, în speranţa găsirii unei soluţii pentru salvarea echipei. Fanii vor să se găsească o soluţie pentru preluarea echipei de la familia Penescu, care în ultima perioadă şi-a anunţat diponibilitatea de a ceda chiar şi toate acţiunile pe care le deţine la FC Argeş.
Chiar dacă oficial nu s-a declarat insolvența și la UTA, situațiile celor două grupări seamănă leit. Lăsată de izbeșliște de oficialitățile locale și cu cei doi acționari care tărăgănează nefiresc de mult situația, lăsând impresia că au ajuns la fundul sacului (Catanzariti chiar a recunoscut asta), „Bătrâna Doamnă”, o fostă campioană a României ca și FC Argeș, pare a se îndrepta și ea spre colaps.
Teoretic, datoriile piteștenilor sunt mai mari (aproximativ 650 de mii de euro), față de cele 300 de mii de euro ale „textiliștilor”, însă este tot mai clar că nimeni nu e dispus să stingă aceste datorii. În aceste condiții, se creează toate premisele unui miting organizat și de fanii Campioanei Provinciei, care, nu mai departe de miercuri cu ocazia unei confe­rințe de presă, au recunoscut că iau în calcul și o astfel de acțiune. „Am discutat și despre asta, dar nu vrem să dăm în penibil. Văzând câtă lume mai vine la stadion la un meci de fotbal, ne întrebăm dacă pe străzi nu vom fi decât vreo câteva zeci de oameni. Dar, dacă în următoarele zile nu se rezolvă nimic, vom ajunge și la asta. Mitingul e ultima soluție, ultimul strigăt”, preciza Dan Proca, unul dintre liderii Suporter Club UTA.

Recomandările redacției