Plăcintă’ ntinsă ca pă la noi, eveniment gastronomic și cultural la Căsoaia

0
589

Duminică, 16 septembrie, începând cu orele 11, va avea loc în Tabăra Căsoaia un eveniment culinar deosebit: atelierul de gastronomie tradițională ,,Plăcintă’ ntinsă ca pă la noi”. Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Primăria Târnova și Asociația ,,Cartea, izvor de cultură”.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc o serie de activități gastronomice și culturale de excepție, cum ar fi expoziții de pictură, artizanat, prezentări de carte, un atelier culinar și un spectacol folcloric susținut de Grupul Sânzienele și Ansamblul Busuiocul. În cadrul atelierului de gastronomie tradițională, femeile din Căsoaia îi vor învăța pe copiii prezenți la eveniment cum să prepare delicioasele și tradiționalele plăcinte întinse. În cadrul expoziţiilor de artizanat şi pictură îşi vor prezenta lucrările: Virginia Linul (Expoziție de artizanat bistrițeano – năsăudean), Gheorghe Oprea din Agrișu Mare și Ioan Cociuba din Tîrnova.

Vor susţine prezentări şi lectură de carte: Părintele Giani Achim (Prezentarea istoricului locului, tradiției, obiceiului si artei populare specifice satului Dud, comuna Tîrnova), prof. Marius Kramer (Prezentarea cărții ,,Tîrnova, comuna de la Poalele Highişului”), prof. Onisim Botezatu (Lectură de carte), Florin Roman (O filă de istorie centenară), Emilia Pîncotan (Vers și spiritualitate).

De asemenea, Nadia și Cornel Urian, împreună cu S.C. Artă si Tradiţii – Virginia Linul, vor aduce pe meleagurile arădene mesajul lor din ținuturile bistrițene și năsăudene, în care tradiția și arta populară fac cinste culturii poporului român din cele mai străvechi timpuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.