Plajă în Bihor care seamănă izbitor cu peisajele din Thailanda

0
287

În România există o plajă interesantă, săpată în inima munţilor, care i-a dus pe mulţi cu gândul la exoticul Krabi, din Thailanda. Este vorba de plaja Şuncuiuş, din judeţul Bihor.
Peninsula Krabi şi Phuket sunt două dintre destinaţiile la mare căutare printre turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa în paradisul thailandez. Mult mai aproape şi mult mai la îndemână pentru români, chiar în România, există o plajă care le amin­teşte unora de minunatele peisaje din Thailanda.
O plajă sălbatică, superbă și plină de poezie, din inima Munților Apuseni, poate fi vizitată foarte ușor de oricine.
La Șuncuiuș, în Bihor, a fost amenajată o plajă în inima Apusenilor, cu nisip fin, șezlonguri ca la mare și un peisaj demn de Thailanda. Stânca e cea care te duce cu gândul la exoticul Krabi, scriu cei de la calatorinbascheti.ro. „Vinovat” este Crişul, care a săpat forme de neuitat în stâncile din zonă.
Diferenţa este că Şuncuiuş nu e la mii de kilometri distanță, ci foarte aproape. Aflat la circa 170 de kilometri de Arad (și 60 km de Oradea), în mai puțin de trei ore de mers cu mașina, oricine se poate bucura de acest loc spectaculos.
Pe lângă plaja de neuitat, amatorii de căţărări montane au câteva trasee de „via ferrata” (traseu montan echipat cu şufe me­talice, trepte de fier şi alte ancore – poduri suspendate sau traverse), pentru toa­te nivelurile, amenajate chiar în apropiere.
Dacă te saturi de baie și plajă, atunci poți merge să vezi peșterile Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei. De asemenea, iubitorii de drumeţii montane au la dispoziţie numeroase trasee de nivele diferite de dificultate. Amatorii de senzaţii tari nu vor rata provocarea de a face rafting pe râul Criş, iar speologii au o mulţime de opţiuni în apropiere, cum ar fi excursii în Parcul Na­țional Padiș sau în satul tradițional Roșia, cu moara de apă din Roșia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.