Planificarea bugetului este cuvântul de ordine al acestei perioade

0
284

scoala Bata OLYMPUS DIGITAL CAMERA curatenie bataCa și în celelalte comune din județ și administrația comunei Bata se preocupă în această perioadă de stabilirea strictă a tuturor cheltuielilor pentru următoarele șase luni ce vor fi stabilite.
Planificare pe șase luni
Viceprimarul Ladislau Heleport ne descria pe scurt preocupările acestei perioade precum și situația generată de noile stipulări cu privire la Bugetul din acest an. „La ora actuală se lucrează la bugetul local, în sensul că, luând în considerare toate cerințele perioadei ce va urma, ținându-se cont de tot ceea ce este planificat și demarat din anii anteriori, se stabilește lista strictă de achiziții și cheltuieli pentru următoarele șase luni. Aceasta deoarece nu se mai pot face alte rectificări în interiorul acestui termen. De asemenea nu se mai pot trece banii de la un capitol la altul, în funcție de necesitățile perioadei“.
Din acest punct de vedere tot viceprimarul bătan ne enumera câteva din prioritățile de care trebuie să se țină cont în noul buget. „Lista lucrărilor de care trebuie să ținem cont se referă la câteva priorități precum și la unele operații perioadice curente. E strict prioritar să facem reabilitare exterioară la Școala Gimnazială „Patrichie Popescu“: înlocuirea acoperișului, izolarea termică exterioară, zugrăvit exterior. De asemenea trebuie reabilitat prin pietruire drumul comunal DC81 Bacău de Mijloc-Bulci; adică circa 3 kilometri de drum pe care se vor pune două straturi de piatră: primul cu balast și al doilea cu piatră mărunțită, ca să spun pe înțelesul tuturor“.
Vine și primăvara… cu sărbătorile ei
Și pentru că suntem în ultima lună de iarnă, edilii din Bata nu au scăpat din vedere nici lucrările curente de primăvară mai ales că primăvara vine și cu unele frumoase sărbători tradiționale. „Lucrările curente de primăvară se referă la repararea unor gropi apărute inerent după trecerea iernii cam pe fiecare din cei circa 27 kilometri de drumuri comunale cât are comuna în întregul ei. E nevoie aici de piatră, de utilaje și combustibil pentru ele, de zile de muncă. Apoi avem în vedere o serie de lucrări edilitar-gospodărești curente: mici reparații, reabilitări de șanțuri și rigole, igienizări pe marginea drumului județean DJ682 ce străbate comuna și unele sate unde sunt aruncate tot felul de ambaleje ori înlăturarea vegetației uscate rămase. Ne așteaptă sărbătorile de primăvară și cele din prima parte a verii și trebuie să le avem și pe ele în vedere, plus alte chestiuni ne prevăzute ce apar“ a completat viceprimarul Ladislau Heleport des­crierea pe scurt a priorităților primei jumătăți a acestui an ce vor fi oglindite în buget.  (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.