Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Timiș, la patru persoane bănuite de trafic de droguri de risc, relatează DIICOT, într-un comunicat primit de Observator. Patru mandate de aducere au fost puse în executare.

Așadar o plantație  și un adevărat laborator de prelucrare a cannabisului au fost  descoperite în Timiș. Polițiștii au găsit malaxoare, site, filtre și aparate de presare – Politia Romana

Din cercetări a reieșit că patru bărbați, în vârstă de 31, 46, 48 și 58 de ani, ar fi cultivat cannabis, iar, după recoltarea plantelor, ar fi folosit una dintre locații pentru prelucrarea acestora, în scopul obținerii de hașiș, în acest sens fiind folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și ulterior pentru transformarea acestora în turte de hașiș, potrivit Poliției Române.

„La data de 21.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au efectuat 6 percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș, într-o cauză vizând comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut că, pe raza județului Timiș, mai multe persoane au înființat și întreținut o cultură canabis și au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea hașișului. În acest scop, au fost folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și transformarea în turte. Canabisul și hașișul, obținut în această modalitate, au fost comercializate ulterior pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin. În urma perchezițiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) și un laborator de producere a rezinei de canabis (hașiș) și a uleiului de canabis prin metoda “Bubble Hash”. De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cantitățile de aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș (500 de grame), precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa).

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara și I.P.J. Timiș, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

Sursa observator.ro

Recomandările redacției