Plante care atrag energii pozitive

0
393

P e lângă faptul că sunt frumoase, aduc un iz de prospeţime în casă şi ne fac să ne simţim mai aproape de natură, plantele pot avea şi efecte benefice asupra sănătăţii. Nu degeaba te simţi mai fericită într-un spaţiu plin de flori decât între patru pereţi sterili.
Se zice că atunci când creşte, aloe vera aduce noroc, iar când ofileşte, absoarbe energiile negative, ferindu-ne de ele. Cer­cetări în domeniu au descoperit că, într-adevăr, există plante care pot emana energii pozitive, eliminându-le pe cele ne­gative. La rândul lor, aceste energii ne dau o stare fizică şi psihică de bine.
Aloe Vera
În trecut, aloe vera era folosită în unele ritualuri pentru a alunga invidia şi ghinio­nul. Chiar şi astăzi mai există credinţa că, dacă te speli cu „suc” de aloe vera pe faţă în dimineaţa nunţii, vei avea o căsnicie fericită. În tradiţia asiatică, planta este cunoscută pentru faptul că atrage prospe­ritatea şi energiile pozitive.
Cactus
Există nenumărate varietăţi de cactus, cu forme care mai de care mai interesante şi flori colorate. Planta deşertică este relativ uşor de îngrijit. Se crede că, atunci când o ai prin preajmă, planta are abilitatea de a absorbi energia electromagnetică negativă generată de aparatele digitale şi electrocasnice. În trecut, oamenii spuneau că un cactus poate ţine departe şi persoanele cu gânduri rele sau negative.
Menta
Pe lângă faptul că este plăcută la gust şi la miros, menta verde este şi un generator de energie pozitivă. De altfel, planta a fost folosită din timpuri străvechi pentru a apăra oamenii de vrăjitorii şi de invidia altora. Se zice că un ghiveci de mentă în casă adu­ce bunăstare şi linişte în familie.
Iasomnia
Se zice că iasomnia este planta cuplu­rilor, emanând vibraţii pe aceiaşi lungime de undă cu emoţiile de iubire. De aceea, e recomandat să ai un ghiveci de iasomnie în dormitor sau în camerele în care petreci cel mai mult timp cu partenerul tău. Mai ales atunci când este în floare, planta atrage energiile pozitive care te ajută să consolidezi şi să menţii pasiunea într-o relaţie.
Crizantemele
Şi crizantemele sunt plante care atrag energiile pozitive, fiind asociate cu o viaţă plină de calm şi relaxare. Sunt apreciate nu doar pentru frumuseţea lor, ci şi pentru senzaţia de bine pe care o răspândesc în interiorul locuinţei. Planta ajută să scapi de stările de anxietate şi tristeţe, fiind recomandată pentru încăperile în care este mereu prezentă o stare tensionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.