soc_fructeEști obosit, apatic, fără vlagă? Înseamnă că încă mai simți consecințele ”dezmățului culinar” de la trecerea dintre ani! Și nici nu o să depășești ușor faza asta, dacă nu faci o cură de detoxifiere.

Pentru ca procesul de curăţare a corpului să decurgă conform planului, trebuie să ne abţinem de la consumul de sare de bucătărie, alcool, cafeină, grăsimi animale, ţigări, produse făinoase, zahăr, aditivi şi alte potenţiale toxine care ar sta în calea unei detoxifieri reuşite. În urma acestei cure, tonusul general este îmbunătăţit şi acompaniat de scăderea în greutate, eliminarea senzaţiei de balonare şi o piele vizibil mai sănătoasă.

Cerealele, fructele, legumele, laptele de soia contribuie toate la procesul de eliminare a toxinelor. Totuşi, cele mai eficiente plante care duc la un organism detoxifiat şi sănătos sunt următoarele:
* Brusturele conţine cantităţi considerabile de fibre dietetice, calciu, potasiu, aminoacizi şi polifenoli care îi atribuie o aromă dulce. Este recomandat ca tratament în caz de diabet, diskinezii, afecţiuni renale sau biliare, având efecte diuretice, diaforetice şi purificatoare al sângelui. Este o plantă importantă prin caracterul depurativ care stimulează eliminarea toxinelor prin cale renală şi tegumentară. Se utilizează în medicină şi cosmetică sub formă de tinctură, publere, ceai sau decoct.
* Frunzele de Senna sunt bogate în glicozide antrachinonice, betasitosteroli, acid tartric, uleiuri esenţiale, taninuri, mucin, mucilagii, flavonoizi şi răşini. Fiind originară din ţările tropicale, Senna este o plantă cu acţiune purgativă folosită în scopuri terapeutice în formă de tinctură şi macerat pentru proprietăţile sale laxative.
* Fructele de soc (foto) sunt cunoscute ca remediu naturist în curele de slăbire şi detoxificare, fiind mai degrabă medicament, decât aliment. Fructele de soc au acţiune puternic laxativă şi depurativă, ajutând la purificare organismului pe cale intestinală.

Sursa:  Libertatea.ro

Recomandările redacției