Pur și simplu, utiștii nu au deloc noroc în găsirea unor parteneri de amicale în vederea pregătirii play-offului ligii secunde la fotbal.
Contra Szegedului au contat restricțiile de deplasare peste Graniță, dar și faptul că maghiarii doreau să ducă data testului spre luna iulie, apoi verificările cu Progresul Pecica și Șoimii Lipova au căzut fiindcă jucătorii divizionarelor terțe s-ar fi prezentat netestați pentru coro­navirus. Tot datorită virusului SARS-CoV-2, descoperit la medicul celor de la FC Botoșani în urmă cu 6 zile, s-a ivit posibilitatea unui amical cu campioana CFR Cluj, în acest weekend, însă și acesta a căzut în cele din urmă.
Jucătorii lui Marius Croitoru au efectuat, marţi dimineaţă, testele pentru depistarea coronavirusului, iar acestea au fost negative. Astfel, echipa pregătită de Marius Croitoru a revenit la antrenamente şi: „FC Botoșani va juca sâmbătă, 20 iunie, ora 20.00, partida cu CFR Cluj de pe propriul teren, contând pentru etapa a IV-a play-off. Marți, 23 iunie, cu începere de la ora 20.00, FC Botoșani va disputa la Craiova, cu Universitatea, meciul res­tant din etapa a III-a play-off. În fine, partida din etapa a V-a play-off, dintre Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani va avea loc vineri, 26 iunie, cu începere de la ora 20.00” – e anunțul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
În aceste condiţii, amicalul campioanei cu UTA, de duminică seară, a căzut! „Marți am avut discuții cu fostul meu coleg de echipă, Cristi Panin, prin care am stabilit anumite detalii legate de un meci amical pe care să-l jucăm duminică la Cluj, cu CFR-ul. Însă, miercuri, tot el
mi-a confirmat faptul că partida Boto­șani – CFR a fost programată sâmbătă și trebuie să anulăm totul. Ne conformăm, nu avem ce face, probabil vom face un simplu antrenament mai tare în locul acestui amical ce ar fi venit foarte bine pentru noi. Din păcate, nu văd cu cine am mai putea juca vreun amical până la meciul cu Petrolul, de pe 4 iulie”, ne-a declarat Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Altfel, UTA a anunțat, ieri, că a efectuat o nouă testare împotriva noului coronavirus și că rezultatele au fost negative.
„Conform protocolului instaurat odată cu pandemia COVID-19, jucătorii și staff-ul tehnic al UTA-ei au trecut printr-o nouă testare pentru corona­virus. A fost cea de-a patra astfel de testare de când Gyuszi Balint și staff-ul său au reluat antrenamentele. Ca și în precedentele rânduri, toate rezultatele au ieșit negative”, a anunțat gruparea emblemă a orașului.

Recomandările redacției