Planuri de dezvoltare pentru comuna Bârzava

0
368

Pentru acest început de an administraţia locală a comunei Bârzava are în vedere mai multe puncte cu privire la dezvoltarea infrastructurală în comună, atât în materie de asfaltare de drumuri, cât şi în ceea ce priveşte renovarea de cămine culturale.

Se are în vedere asfaltarea Drumului Comunal 79 care leagă loca­lităţile Căpruţa de Groşii Noi, un proiect depus anul trecut în luna noiembrie. Suma necesară pentru finalizarea drumului fiind de un milion de euro, bani primiţi integral de la Uniunea Europeană.
Proiectul depus de către cei de la Primăria Bârzava a fost declarat eligibil luni, în data de 22 februarie, urmând ca în trei luni de zile să înceapă lucrările.
De asemenea, urmează licitaţia pentru asfaltarea străzilor din Bârzava, în total fiind 3,5 kilometri de drum din totalul de 7 kilometri, 3,5 fiind deja finalizaţi. Finanţarea pentru acest proiect este în totalitate de la Ministerul Dezvoltării Regionale, suma totală fiind de aproximativ 40 milioane lei.
Pe lângă aceste proiecte, administraţia locală a comunei Bârzava are în plan şi renovarea căminelor culturale din satul Bârzava şi din satele aparţinătoare comunei din fonduri proprii, iar pentru două se încearcă obţinerea de fonduri europene.
Trebuie de asemenea amintite realizările pe plan de dezvoltare a infrastructurii de anul precedent cum ar fi proiectul comun de asfaltare a 8 kilometri de drum dintre comunele Bârzava, Bata şi Conop din care 4 kilometri au revenit comunei Bârzava şi modernizarea străzilor din Bârzava şi Monoroştia.
„În ceea ce priveşte îmbunătăţirea drumurilor din comuna noastră, eu zic că suntem pe drumul cel bun, tot ceea ce ne-am propus am realizat sau suntem în stadiu de lucrări, care de asemenea merg într-un ritm foarte bun“, a declarat primarul comunei Gabriel Faur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.