Platforma de la un festival din Spania s-a prăbuşit: 300 de răniţi, dintre care cinci în stare gravă

0
703

Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care cinci fiind rănite mai grav, în urma prăbuşirii unei secţiuni a unei platforme din lemn în timpul unui festival de sporturi urbane şi muzică la Vigo, în nord-vestul Spaniei, informează Mediafax.

Jesus Vazquez Almuina, ministru regional al Sănătăţii, a declarat că peste 300 de persoane au fost rănite, majoritatea prezentând leziuni minore, însă cinci oameni au suferit răni mai severe, inclusiv fracturi şi traumatisme craniene. Momentan nu este clar din ce cauză s-a produs incidentul, însă se speculează că platforma s-ar fi prăbuşit din cauza numărului mare de persoane aflate pe ea, dar există şi posibilitatea ca structura de rezistenţă a platformei să fi fost una şubredă.

Unele persoane aflate pe platforma din lemn au căzut în mare în urma prăbuşirii structurii. Mai multe echipe de salvare au intervenit pentru a ajute persoanele rănite sau aflate în stare de şoc, iar scafandrii au cercetat pentru a se asigura că nu există victime prinse sub platformă.

Poliţia a confirmat că nu există persoane decedate. Potrivit informaţiilor disponibile, incidentul a avut loc în jurul miezului nopţii de duminică spre luni, în timpul unui concert al artistului Rels B în cadrul festivalului O Marisquino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.