În cadrul unei videoconferințe derulate la finele săptămânii trecute la sediul APIA, condusă de chiar ministrul Agriculturii, Achim Irimescu s-a analizat „stadiul autorizării și al plăților efectuate pentru cererile unice de plată“ după cum se precizează într-un comunicat APIA. La videoconferință au participat atât conducerea aparatului central al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)  cât și a centrelor județene ale Agenției.
Concluzia acestei videoconferințe „fierbinți“ a fost aceea că „directorii executivi ai centrelor județene și-au asumat termenele până la care vor finaliza autorizarea plăților pentru cererile de plată fără probleme deosebite care țin de dezvoltarea aplicației sau de necesitatea clarificărilor cu fermierii pentru erorile depistate“.
Termenele asumate la care se face referire se întind – se precizează în același comunicat, „cel mult“ până la jumătatea acestei săptămâni, „în funcție de numărul de dosare din fiecare județ, cu condiția să nu apară erori informatice“.
Rămâne de urmărit dacă aceste plăți se vor face conform promisiunilor făcute în fața ministrului Agriculturii și la nivelul județului Arad.   (F.B.) 

Recomandările redacției