Plăţile virtuale câştigă teren: arădenii nu s-au înghesuit la ghişee să achite impozitele pe 2015

0
436

impoziteSute de arădeni au achitat taxele şi impozitele locale pe anul 2015, luni, la casieriile Direcţiei Fiscale nefiind înregistrate cozi ca şi în anii trecuţi.
Reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad au anunţat că, în prima zi de plată a impozitelor şi taxelor locale nu a fost aglomeraţie, una dintre explicaţii fiind aceea că, în ultimii ani, mulţi dintre contribuabili au ales să plătească online.
Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad, a precizat că, în ultimii cinci ani, s-a înregistrat o creştere a plăţilor online, la finalul anului trecut fiind în evidenţă 5.316 persoane care au utilizat sistemul de plată online faţă de mai puţin de 1.000 câte au fost în 2009, anul în care s-a implementat programul. „Numărul persoanelor care au ales să plătească impozitele şi taxele online a crescut de cinci ori, din 2009 de la implementarea sistemului. Numărul plătitorilor online a crescut an de an, ceea ce demonstrază
că oamenii s-au convins de eficienţa sistemului”, a precizat
Corina Drăghici.
Aceasta a mai adăugat că în anul 2009 s-au încasat 90.000 de lei prin plata impozitelor şi taxelor locale online, iar în 2014 s-au încasat 3,4 milioane de lei, tot prin sistemul de plată online.
Proiectul de hotărâre privind impozitele şi taxele locale pe anul 2015 a fost aprobat, săptămâna trecută, în prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Municipal, acestea rămânând neschimbate faţă de anul trecut.
Ca şi în anii trecuţi, persoanele care achită impozitele pe clădiri integral pe un an an întreg, până la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 5 la sută.
Taxele şi impozitele pe anul 2015 se vor putea achita la sediul Direcţiei Fiscale de pe strada Mucius Scaevola, la biroul Direcţiei Fiscale de lângă Piaţa Fortuna, la oficiile poştale, dar şi online.
Cei care doresc să achite impozitul online trebuie să acceseze pagina de internet a Primăriei, la adresa www.primariaarad.ro, secţiunea „Plăţi on line“, după care se intră în sistem introducându-se CNP-ul contribuabilului sau CUI-ul în cazul agenţilor economici.
Prin această modalitate se pot achita non-stop impozitele şi taxele pe clădiri şi terenuri, pe autovehicule, taxa specială de salubritate. Nu se percepe comision pentru aceste plăţi.
Sistemul de plată on-line acceptă orice carduri de debit/credit emise de bănci din România şi din străinatate, sub siglele Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express, JCB, DinersClub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.