PLDM nu va participa la negocieri cu PD privind formarea unui nou Guvern moldovean

0
176

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu va participa la negocierile privind formarea unei noi coaliţii de guvernare, a anunţat miercuri seara fostul premier Valeriu Streleţ, preşedintele formaţiunii, informează site-ul Unimedia.info
Potrivit lui Streleţ, la şedinţa Consiliului Politic al PLDM s-a decis cu o majoritate absolută ca formaţiunea să nu accepte o coaliţie cu Partidul Democrat.
„Având în vedere faptul că Partidul Democrat nu este apreciat de PLDM ca fiind unul proeuropean şi acaparat instituţiile statului, că acest partid a acceptat doar de dragul formalităţilor anumite reforme în programele de guvernare, dar permanent s-a opus implimentării reale a acestor reforme, Partidul Liberal Democrat nu va participa la negocieri cu Partidul Democrat şi aliaţii săi pentru formarea unei viitoare majorităţi parlamentare”, a declarat Streleţ.
Potrivit Mediafax, în cursul zilei de miercuri, Partidul Democrat a anunţat iniţierea consultărilor cu Partidul Comuniştilor. În acelaşi timp, Valeriu Streleţ susţine că anunţul PDM arată „obiectivul acestora de a avea la cheremul lor un Guvern docil şi manevrabil”, dar acestea mai sunt şi ultimele „etape de existenţă a PCRM”.
Valeriu Streleţ i-a prezentat la 30 octombrie preşedintelui Nicolae Timofti demisia Guvernului său, în urma moţiunii de cenzură votate cu o zi în urmă de Parlament. Ulterior, preşedintele Republicii Moldova l-a numit pe vicepremierul liberal Gheorghe Brega în funcţia de premier interimar, până la formarea unui nou Guvern.
Cabinetul de miniştri condus de Valeriu Streleţ a fost demis printr-o moţiune de cenzură votată de deputaţii din Partidul Socialist (PSRM), Partidul Comuniştilor (PCRM) şi Partidul Democrat (PD, membru al coaliţiei de guvernământ).
Moţiunea de cenzură a fost depusă în contextul mişcărilor de contestare a Guvernului proeuropean condus de Valeriu Streleţ şi al arestării fostului premier şi fost lider al PLDM Vlad Filat, acuzat de fraude bancare şi luare de mită.
Premierul a respins acuzaţiile de corupţie lansate împotriva sa de reprezentanţii celor trei partide şi a declarat că adevăratul motiv al demiterii sale ar fi altul. Valeriu Streleţ afirmă că în acest fel a fost pedepsit pentru faptul că nu i-a răspuns la telefon oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.