Pleașcă imensă pentru PSD: UE interzice micii românești!

0
297

Tocmai voiam să scriu despre exacerbarea luptei politice din România în perspectiva alegerilor europarlamentare, des­- pre alianțele contra naturii care se fac, des­pre amenințările lui Iohannis la adresa PSD și ale lui Dragnea împotriva lui Iohannis, când atenția mi-a fost captată de un anunț absolut cutremurător pentru tot românul de bună credință: Uniunea Europeană interzice micii românești! Dumnezeule mare, mi-am zis, cum poate UE să dea PSD-ului o ase­menea armă electorală? Nu intru în detalii tehnice, nici măcar nu mai contează, că, de fapt, comisiile de specialitate au votat împotriva folosirii unor ingredienți, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, rămâne faptul că mi­cul românesc, așa cum este el astăzi, este interzis de către UE! Dacă PSD-iștii care conduc campania electorală ar fi deștepți, mâine, în toate comunele și satele Româ­niei ar apărea banere cu mici la grătar și cu textul: „Iohannis și ai lui vor să interzică micii românești! PSD vrea ca România să-și apere demnitatea și drepturile!”.
Nici nu vă imaginați ce impact ar avea o asemenea campanie! Poți să-mi ceri să cedez o parte a suveranității naționale, dacă pentru aceasta mă lași să muncesc unde vreau eu, pe un salariu bun, pentru a-mi întreține familia, dar să mă oprești să mănânc un mic și să beau o bere, este prea mult! Dacă te atingi de micul meu, e jale! Sigur, lucrurile nu stau chiar așa cum arată, dar, dacă stai și te gândești, românii de rând pot fi manipulați pe aceas­tă temă, mai ales dacă le aduci aminte de antecedente: Uniunea Europenă ne-a interzis transhumanța turmelor de oi, care nu este o chestie, ci o parte esențială a poporului român. La porunca Uniunii Europene, guvernanții de moment au acceptat ca familia unui decedat să nu mai poată ține mortul în casă, să-l privegheze și să-l jelească trei zile, ci să-l ducă la capelă, chiar dacă nu exista nicio capelă. Sunt multe altele, pe care românii le-au acceptat, dar să atentezi la micul meu, așa cum îmi place mie, asta e prea de tot! De aia zic: PSD a primit din partea UE o pleașcă electorală la care nici nu ar fi visat. O poate exploata pedalând nu pe un mesaj antieuropean, ci pretextând că s-a ajuns în această situație din cauza europarlamentarilor partidului advers din România, care nu apără interesele națiunii. Așa că poporul, dacă mai vrea să mănânce mici românești, să voteze PSD, care nu doar că va convinge Uniunea Europeană că micii românești au undă verde pe tot teritoriul României, ci că ar trebui consumați și la Paris, și la Berlin, și la Bruxelles!
Știu, pare un pamflet ceea ce am scris, dar nu este așa, adevărul este că electoratul nu ține cont de ideologii și de programe, ci de probleme mărunte, care, multe fiind, alcătuiesc viața de zi cu zi a individului. Iar, dacă te pui să le elimini cu toptanul, înseamnă că nu mai ții cont de el, că nu faci politică pentru el, ci pentru tine. Repet: PSD-ul este prost dacă nu folosește aceas­tă pleașcă electorală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.