Chiar dacă în ultima perioadă românii au încercat să păcălească polițiștii de frontieră, se pare că nu sunt singurii care își încearcă norocul la granița țării noastre. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals.

Așadar, întâmplarea a avut loc marți noaptea, 10 septembrie 2019, în jurul orei 23.40. În acel moment, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat un cetățean bulgar care voia să treacă frontiera. El a fost nevoit să treacă prin controlul specific și s-a aflat că cetăţeanul bulgar H.A., în vârstă de 34 de ani, conducea fără să aibă de fapt un permis conform legii. Acesta era la volanul unui autoturism, marca Kia Soul, înmatriculat în Bulgaria.

Ajuns în fața polițiștilor de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere eliberat de autorităţile din Grecia.

Atunci, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind depinstat imediat ca document fals. Văzând toate acestea, polițiștii au făcut câteva cercetări rapide și au constatat că bărbatul nu deținea deloc permis de conducere.

După ce i-au fost puse câteva întrebări, bărbatul a recunoscut că nu are permis și că a făcut rost de cel în cauză contra sumei de 800 de euro. Pe șângă acestea, bărbatul a mai spus și că nu cunoaște identitatea celui care i-a vândut actul și că l-a cumpărat din Grecia.

În momentul de față, conducătorul auto este cercetat de poliţiştii de frontieră care efectuează deja cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals.

Recomandările redacției