Ploaie cu fire de curent pe străzile din Arad

0
580

În urmă cu câteva zile scriam despre cablurile de energie electrică din Parcul Eminescu. Acolo era făcută o lucrare prin care apa sau umezeala nu puteau să ajungă la ele, acestea fiind foarte bine ferite de factorii externi cu ajutorul unor saci de gunoi.

Acum am ajuns să scriem despre lucruri și mai serioase. În parc erau câteva cabluri, dar prin Arad mai există chiar și panouri electrice descoperite, neprotejate pe care poate să ajungă apa și să provoace un scurtcircuit care să ducă ușor la un incendiu.

Pe lângă panoul uriaș de curent care are ușă, dar pe care nu o închide nimeni, mai avem și un stâlp plin cu cabluri care ajung și pe jos și care, în cel mai rău caz, pot să electrocuteze pe cineva care calcă pe ele.

Din nefericire, astfel de cazuri se pot vedea aproape peste tot prin oraș pentru că fiecare stâlp este efectiv îmbrăcat în fire de curent, majoritatea făcute ghem și legate cumva de stâlp. Cel mai probabil vinovați sunt cei ce se ocupă de asemenea lucrări. Dacă s-ar vrea cu adevărat, cu siguranță s-ar găsi soluții prin care să se micșoreze numărul cablurilor sau măcar să fie toate la o înălțime adecvată față de pământ.

Cu toate acestea, lucrurile se fac de cele mai multe ori în așa fel încât să nu fie prea multă bătaie de cap și probabil acesta este unul dintre factorii care au dus la rezultatul de față.

Așadar, momentan ne confruntăm cu cabluri de curent pe trotuare sau în drum, la-ndemâna oricui și în foarte multe locuri, majoritatea nefiind conștienți de lucrurile ce se pot întâmpla chiar și din cauza unui singur fir.

Sursă foto Vocea Străzii Arad România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.