Ploi însemnate cantitativ în aproape toată țara

0
265
Local și temporar instabilitate atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă vor fi însemnate într-o mare parte a țării.
 
Astfel, în sud-vestul și estul Transilvaniei, vestul și local centrul Moldovei, izolat estul Banatului, meteorologii au emis cod portocaliu de vijelii și grindină, în intervalul 25 august, ora 11 – 26 august, ora 08.
 
Vor fi perioade cu ploi torențiale, în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35-40 l/mp, iar prin acumulare, 50-70 l/mp. Temporar se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și izolat grindină de mici dimensiuni.
 
Fenomenele vor fi în extindere graduală dinspre sud-vest către nord-est.
 
De asemenea, în sud-vestul, centrul și estul țării a fost emis un cod galben de ploi, în intervalul 25 august, ora 10:30 – 26 august, ora 10.
Vor fi înnorări temporar accentuate, perioade cu ploi, local cu caracter de aversă și trecător descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp.
Sursa: Severe Weather Alert România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.