Problemele locuitorilor din Cărand sunt departe de a fi rezolvate. La fiecare ploaie, oamenii din comună tremură pentru casele lor, pentru că noroiul și apa le pătrunde în curți și locuințe.

În urmă cu o lună am mai scris despre această problemă, însă se pare că nu s-a făcut nimic.

„Așa a arătat curtea mea după o ploaie de la pomicultura de aluni din Cărand. Au făcut șanțul de scurgere direct spre curtea mea“, ne scrie o femeie din Cărand, care ne-a trimis și câteva fotografii în care se vede cum curtea casei sale este distrusă de noroiul care s-a scurs de pe deal.

Iată ce scriam și în urmă cu o lună:

Clipe de coșmar trăite în această seară de locuitorii localității Cărand, care s-au trezit cu locuințele pline de apă și noroi. Imaginile din această localitate erau parcă desprinse din Apocalipsă: șoseaua care străbate Cărandul era acoperită de un mâl gros de vreo 20 de centimetri, oamenii umblau disperați și dezorientați pe șosea, cu cizme lungi, uitându-se pierduți, revoltați, însă și resemnați la locuințele lor, pline de apă și noroi. „Nu mai putem. Apa vine de pe deal, se încarcă de noroi și de tot ce adună în calea sa și ajunge direct în casele noastre. Este a treia oară în șapte luni când acest scenariu se repetă. Suntem disperați. Uitați-vă cum ne-a intrat mizeria în case”, ne-a spus o localnică, având lacrimi în ochi.

„Mama mea este la pat. Nu se poate ridica. S-a trezit pur și simplu cu apa și cu mizeria în casă. Este strigător la cer. Nu se mai poate așa! Suntem disperați, însă nu mai știm la cine să cerem ajutor. Până acum un an nu am avut asemenea probleme”, ne spune o altă localnică.

„Cu toții suntem afectați. Pur și simplu fiecare gospodărie din Cărand este inundată, de câteva ori în ultimul an. Apa vine de pe deal și ne intră în gospodării, în case, fie că sunt situate dincoace de șosea, dar mai ales cele de pe partea cealaltă, de la poalele dealului”, ne spune un localnic.

În cele din urmă, drumul a fost curățat.

Articolul precedent: https://www.glsa.ro/deznadejde-si-disperare-la-carand-locuintele-au-fost-inundate-de-cateva-ori-in-ultimul-an-foto-exclusiv/

Recomandările redacției