PLR Arad a început campania : „ Aradul – un municipiu sănătos ! ”

3
208

ciupe

În prezent, Aradul se află într-o realitate dramatică în ceea ce priveşte sistemul de sănătate. Deţinem nefericitul loc întâi pe România la numărul de bolnavi de cancer. Însă, dincolo de datele statistice seci se petrece adevărata dramă, si anume în cazul celor peste 19.500 de persoane înregistrate ca suferind de diverse tipuri de cancer şi a familiilor lor. Dacă mai luăm în considerare şi faptul că suntem al treilea judet din ţară la incidenţa bolnavilor de diabet, bolilor cardiovasculare si TBC, atunci tabloul sănătăţii din Arad devine de-a dreptul cutremurător. În calitate de liberal, de consilier , dar în primul rând în calitatea mea de cetăţean responsabil spun cu vehemenţă că prioritatea numărul unu în Arad trebuie sa fie sănătatea. Putem avea proiecte, planuri, putem întoarce asfaltul şi de două ori pe an pe toate străzile, atât timp cât ocupăm primul loc în ţară la incidenţa bolilor de cancer. Acest fapt relevă o prioritizare greşită şi ineficientă  a problemelor de rezolvat în oraşul nostru. Pe această linie, solicit administraţiei din municipiul Arad să prezinte cât mai urgent o strategie care să aibă în vedere un plan pentru scăderea încidenţei îmbolnăvirii de cancer. O primă etapă în acest sens ar fi punerea  punerea în aplicare a legii 215 – sect II, art.38, alin.2, lit O, lege care prevede acordarea de stimulente în natură şi bani în localităţile care au deficite în spectrul medical ” , spune Ionel Ciupe, preşedintele PLR Arad. Acesta mai susţine că liberalii reformatori vor susţine această cauză, şi totodată, vor solicita ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu să demareze un plan special pentru municipiul şi judetul Arad, în lupta cu această boală necruţătoare.

3 COMENTARII

  1. Nu credeti ca e cazul ca sa se faca odata publice (inclusiv in Glasul Aradului !) studiile DSP privind cauzele incidentei ridicate in judetul Arad a acestor boli ? Numai dupa aceea se pot lua masuri, pentru a le eradica, adica starpi raul de la radacina. Degeaba mai trimiti in nu se stie ce localitate de la munte inca o asistenta sau un medic in plus.

  2. intr-adevar trebuie identificate cauzele care au declansat aceste mult prea numeroase cazuri de boala. oricum ma bucura faptul sa vad ca se doreste a se face ceva si pentru noi…pentru ce este cel mai important…pentru SANATATEA noastra. felicitarile mele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.