Plus de forță și experiență: Gloria Lunca Teuz Cermei – UTA Under 17 4-0

0
210

După Lipova, o altă divizionară a treia arădeană a provocat o echipă de juniori a „Bătrânei Doamne” pentru un prim amical în această iarnă. Lunca Teuz Cermei și-a încălzit puțin „motoarele” cu UTA Under 17, privată de absența mai multor jucători de bază, ca Zamfir, Isac sau Miculescu (în pregătiri cu prima echipă la Mo­neasa), Pașcu (în revenire după o accidentare), în timp ce Spătaru și Selegean și-au anunțat intenția de a se lăsa de fotbal. În schimb, Nagy, Anca și Huțan au putut alinia două „garnituri” distincte, ba chiar au avut și trei rezerve la acestea.
Plusul de forță și experiență a grupării din Țara Sămădăilor s-a văzut încă din prima parte, când scorul s-a modificat până la 2-0. Toma Bodri a punctat la debutul pentru Cermei cu un șut în diagonală de la marginea careului, iar Sulea, bine lansat de Mihuța, nu putea greși din poziție de unu la unu cu Creța.
Totuși, în prima parte, puștii lui Gaica au ținut destul de bine ritmul, ceea ce – însă – nu s-a mai întâmplat după pauză, când s-a jucat mai ales în suprafața de teren utistă. Pe acest fond au venit alte două goluri, de la revenitul Bulza (șut la colțul scurt după lansarea lui Onețiu) și F. Brîndușe (care a interceptat o pasă greșită a lui Țăndău, a fentat doi adversari și l-a învins simplu pe Creța), dar și un penalty ratat de Nistor,
respectiv reținut de Creța.
Noutățile chiar s-au mișcat bine la Cermei, în special juniorii, cu un plus – poate – pentru frații Bodri și Onețiu. În schimb, sunt mici probleme cu Nistor și Diarra, ultimul fiind – de altfel – singurul cermeian care nu a bifat niciun minut în primul amical al iernii. „Au venit jucători care ne pot ajuta în special la nivelul juniorilor. Până miercuri, când jucăm cu Frontiera Curtici în special cu jucătătorii tineri, vreau să defintivăm lotul cu care plecăm în cantonament. Sâmbătă, după meciul cu UTA, urcăm la munte în 22 de jucători, acum suntem 25-26. Rămâne să vedem situațiile medicale ale lui Nistor și Diarra. Ambii trebuie să facă un control medical amănunțit și în funcție de acesta vor primi sau nu parafa doctorilor specialiști. Trebuie să fie sută la sută apți de efort mai ales că urmează un cantonament destul de greu la Moneasa”, a explicat Radu Anca, „principalul” Cermeiului.
Și Sandu Gaica a avut doi fotba­liști noi la dispoziție. Fostul fundaș
i-a utilizat la mijloc pe Cocriș, un fotbalist de 16 ani de la Oțelul Roșu și pe Vulturar, de la grupa de 2004 a UTA-ei. „Ambii s-au mișcat destul de bine, ținând cont și de faptul că sunt sub vârstă. A revenit și Costea după un an de absență, din păcate Costache e accidentat și am jucat cu Creța în poartă, dar el e ieșit din vârstă. Eu zic că în prima parte, până nu am făcut schimbările, ne-am ținut bine în fața Cermeiului. Apoi, lucrurile
s-au schimbat, am și comis multe greșeli în terenul nostru și cam
s-a jucat la o singură poartă”, spune antrenorul UTA-ei Under 17, care a programat două amicale și în această săptămână, miercuri, cu Șiria și sâmbătă cu Academia Bekescsaba.
Formații:
Gloria LT Cermei (prima repriza ): Mureșan – Rogojan, Ianc, Gligor, Aldan – Copil, T. Bodri, Varga, Al. Sabău (Morar) – Mihuța, Sulea
Gloria LT Cermei (Repriza a doua): Păscălău – Bondor (Bubuș), Cotoc, Nistor, Suslak – L. Bodri, Berar, Onețiu, Vasile – V. Brândușe, Bulza (V. Brândușe)
UTA Under 17: Creța – Haloș, Hrezdac, Salka, Mohaci – Cocriș, Al. Bodri – Dumitru, Gavrilă, Merian – Nistor. Au mai jucat: Vulturar, Costea, Duma, Răzban, Tăședan, Hațegan, Țăndău, Cornean.
Partida a fost arbitrată de Vasile Sin, ajutorul lui Sandu Gaica la UTA 2001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.