Mica şi sâcâitoarea „gherilă locală” dintre PNL şi PSD continuă (şi nici nu dă semne că s-ar potoli, ba dimpotrivă), cu un nou episod, de data aceasta cu PNL „în atac”, însă ca ripostă la un afront inacceptabil, deci de neiertat, adus de „pesedeii roşii” „portocaliilor” emigraţi cu mic, cu mare, în „albastru de săgeată”. Este vorba despre… belirea (pur şi simplu), a unui panou prin care şi pe care liberalii arădeni (cei aleşi, nu chiar toţi!), le mulţumeau arădenilor că i-au votat pe ei, pe liberali, mai mult decât pe ei, pe pesedişti, panou aflător la Dezna. Într-un lăudabil efort de autenticitate, li­beralii au produs şi imaginea
amintitului panou… mulţumitor (nu electoral, nuuu!!!), de pe care pesediştii au jupuit hălci bune de hîrtie. Că „insulta” au provocat-o pruncii din sat (din gruparea Prichindeii talibani), sau chiar libe­ralii înşişi (spre-aşi procura „muniţie”), nu se ştie (sau măcar noi nu ştim). Se ştie însă că, fără a zăbovi prea mult, PNL s-a burzuluit contra „dujmanului de clasă, de partid şi de stat” şi şi-a îndreptat degetul arătător spre PSD fără să clipească. Poziţia tranşant-albastră a PNL faţă de samavolnicia neruşinat-roşie social-democrată de la Dezna (dar nu numai de-acolo, ci şi din alte părţi, însă nedescoperite încă), a venit sub forma unui comunicat de presă al PNL în care consilierul judeţean liberal Răzvan Cadar îi beleşte şi el pe pesedişti aşa cum şi pesediştii au belit panoul acela (ori măcar se presupune că l-au…).
Iată mai jos comunicatul transmis de PNL, cu declaraţiile lui Răzvan Cadar, în redactarea originală, redactare din care n-am smintit nici măcar un punct sau o virgulă (deci nu noi suntem de vină, ci PSD!), şi în care singurele intervenţii au fost punerea de ghilimele la început şi la sfârşit de text şi înlocuirea în text a ghilimelelor drepte cu cele ascuţite (iarăşi nu-i vina noastră, ci a blestematei gramatici care ne asupreşte mai rău decât asupreşte PSD PNL). Comunicatul deci: „În paralel cu atacurile din presă formulate de PSD-ul zgândărit de faptul că îndrăznim să le mulțumim arădenilor pentru că au votat, și de această dată, dreapta, a început vandalizarea panou­rilor PNL. Este coincidență? Nu credem! Probabil e continuarea pe teren a acțiunii pe care pesediștii au început-o în presă. Dacă nu a fost capabil de un rezultat bun la alegerile locale, PSD se răzbună și, pe de o parte ne atacă mediatic, pe de altă parte atacă panourile prin care transmitem respectul nostru cetățenilor județului! Imaginile sunt de la Dezna, dar avem semnale că în mai multe localități din județ pesediștii s-au dedat la acte de vandalism. Smerenia pe care o afișează prin bisericile unde se îmbulzesc electoral este, așadar, ipocrită, de vreme ce nu ezită să facă rău cu orice ocazie!
«S-au făcut de râs la alegerile locale, se fac de râs și după aceea. PSD nu este în stare de mai mult. E ca la grupa pregătitoare, unde un copil de grădiniță mâzgălește desenul altuia, pentru că el nu e în stare să facă unul la fel. Acesta este nivelul la care a rămas PSD în județul Arad – grădiniță», a declarat consilierul judetean PNL Razvan Cadar .
Liberalii susțin că vor continua să se consulte cu arădenii și să le mulțumească pentru încredere, indiferent de sentimentele pesediștilor pierzători. «Dacă ei nu sunt în stare de altceva decât de jigniri și vandalizarea panourilor noastre, nu înseamnă că trebuie să le răspundem cu aceeași monedă. Noi avem comunicarea noastră cu populația județului Arad, avem proiecte pentru județ și muncim pentru arădeni. PSD nu are decât să rupă afișele, dacă asta îi face să se simtă grozavi și împliniți», a mai subliniat Răzvan Cadar.

Recomandările redacției