Consilierul municipal Florin Galiş a expus, ieri, consideraţiile liberalilor arădeni asupra mersului economiei la nivel naţional şi asupra modului în care administraţia municipală gestionează banii publici.
În privinţa funcţionării eco­nomiei naţionale, consilierul muni­cipal a notat că pentru prima dată după decembrie 1989, România înregistrează o balanţă pozitiză în raportul exporturi/importuri, statistica ultimelor cinci luni arătând că în ultimele cinci luni valoarea exportu­rilor româneşti este mai mare decât cea a importurilor. „Este încă o do­vadă că USL îşi respectă promi­siunile făcute în campania elec­- torală de asanare şi de însănătoşire a economiei naţionale”, a spus Florin Galiş.
În privinţa problemelor de pe plan local, consilierul liberal acuză administraţia municipală de risi­pi­rea banilor publici pe lucrări inutile de gazonare a unor rondouri din sensuri giratării în timp ce parcuri importante din municipiu sunt lă­sate de izbelişte. El a dat ca exemplu Parcul 23 August din Cartierul Micălaca (fostul Parc Orizont), în care se află un şantier neprotejat şi o fântână arteziană lăsată în para­gină.
„Administraţia municipală chel­tuieşte bani pentru amenajări de sensuri giratorii şi alte lucrări la preţuri foarte mari, dar Gos­po­dăria Comunală care îi aparţine este aproape falimentară”, a spus Florin Galiş.

Recomandările redacției