Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan va fi propunea comună a PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, conform mediafax. 

„Desemnarea preşedintelui Camerei Deputaţilor reprezintă un moment de maxima responsabilitate pentru partidele de opoziţie. Nu mai vorbim de orgolii, cu de obligaţie pe care o avem. Pentru a putea avea şanse de reuşită trebuie sa existe un efort comun al partidelor de Opoziţie. În sensul acesta am plecat împreuna cu colegii mei, Dan Barna şi Eugen tomac, de la o serie de responsabilităţi faţă de cetăţenii României. În primul rând vorbim despre corectarea prevederilor de justiţie. Este obligatoriu să transpunem recomandările Comisiei de la Veneţia. Am plecat de la ideea că trebuie să facem dreptate cetăţenilor din diaspora. De aceea e nevoie de o susţinere în Parlament”, a afirmat Raluca Turcan.

„E nevoie de o gură de oxigen pentru mediul de afaceri, care a fost victimă colaterală. Momentul desemnării preşedintelui Camerei Deputaţilor este un moment care poate sa pună bazele acestei agende reformatoare. Ne am bucurat astăzi sa ajungem la un numitor comun. Susţinem un candidat comun, in persoana mea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a completat Turcan.

 

Recomandările redacției