Poarta de intrare în Lipova, plină de gropi și noroaie, ca în Evul Mediu (+galerie foto)

0
1504

Ai drum la Radna? Riști să te împotmolești în noroaie.  Zeci de camioane distrug un drum care, și așa, era plin de gropi. Autoritățile dau din umeri și spun că nu au fonduri.

 Gara este poarta de intrare pentru fiecare localitate în parte. Ar trebui să fie oglida orașului respectiv. Însă nu de fiecare dată este așa. De ceva vreme, în gara Radna( Lipova), au loc lucrări de reabilitare a căii ferate. Tronsonul de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European, este reabilitat prin intermediul unui proiect în valoare de circa 9,526 miliarde de lei. Lucrările se vor finaliza în martie 2023. La finalizarea lucrării pe acest traseu vor circula trenurile de mare viteză.  Un lucru foarte bun, pentru comunitate, însă cu multe inconveniente pentru cei care locuiesc în zona gării. Lipovenii care au locuințe sau mici afaceri în  spatele gării se plâng că, de ani de zile, nu se face nimic. Drumurile sunt proaste și pline de gropi. La prima ploaie riști să rămâi blocat cu mașina într-o băltoacă. Nici în perioada de secetă lucrurile nu stau mai bine, deoarece praful de pe drum ajunge în casele și plămânii localnicilor. De parcă nu ar fi suficient, pe lângă toate acestea, acum, cu ocazia reabilitării la calea ferată, au apărut zeci de camioane, care transportă diverse materiale pentru lucrările ce au loc la linii. Oamenii spun că șoferii circulă cu viteză, distrugând un drum care și așa era praf.

,,Problema este veche și este cunoscută  de toată lumea. În Radna( zona Gării) nu s-a facut nici o investiție de cel putin zece ani. Apa de ploaie rămâne pe stradă,  nu sunt rigole de scurgere, drumurile sunt sparte, pline de gropi. Când plec la un eveniment,  îmi murdăresc mașinile, în primii 20 de metri. Am vorbit cu primarul, să pună măcar  piatră, să mai astupe gropile, dar a spus ca nu are fonduri, asta a fost în februarie. Ce sa mai zic, că stăm în noroi de cinci centimetri și plătim impozite și taxe la fel ca și ceilalți. Vai de noi, numai voturi le trebuie”, spune revoltat Cristian Hoțulete.

Cei care stau în apropierea gării se plâng de șoferii care circulă cu mașinile  încărcate peste măsură, cu viteză și distrug drumul. Mulți  spun că au făcut sesizări la autoritățile locale, însă nu a fost luată nici o măsură, în toartă acestă perioadă. ,,Nu mai putem ieși din case sau din magazine fără să intrăm în noroi până la glezne și trăim în oraș nu la țară, plătim taxe de oraș și nimeni nu face nimica. Unde sunt cei de la poliția locală, care ar trebui să verifice dacă se circulă corect în zonă. Nu am văzut nici unul pe aici”, spune o altă localnică supărată.

În ultima perioadă a plouat mult, iar în zonă se circulă din ce în ce mai greu, fonduri pentru reparația drumului, se pare că nu există, cei care ar trebui să facă verificări în teren, se ascund prin birouri, de ploaie, iar singurii care au de suferit sunt oamenii de rând, care au impresia că locuiesc într-un cătun, nu într-un oraș civilizat, doar taxele și impozitele le mai aduc aminte că locuiesc în orașul Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.